Контролирането на вътрешната енергия е ключ към по-добър мисловен баланс

мисъл

Ти се стремиш към хората, защото не ти достига енергия. В действителност не ти е нужна тяхната енергия. Ти търсиш всъщност своята енергия, но не където трябва. Необходима ти е твоята собствена енергия, която можеш да откриеш, складирана в миналото. Ние оставяме огромно количество енергия в миналото и бъдещето, а в настоящето ставаме все по-слаби, съобщава Портал12.

Когато предусещаме някакво събитие, силно желаем нещо, тогава изпращаме своята енергия в бъдещето. Когато се случва събитието, ние изпитваме радост – това е така, защото в този момент ние срещаме своята енергия, изпратена в бъдещето. Но после радостта отминава, енергията е изразходвана и отново не е с нас, а остава в миналото. Така че това е най-лошият вариант – лишавате самите себе си от този запас от енергия, още преди да е станало събитието.

Ако желаете нещо, то по-добре е да вложите енергията си в намерения и действия за достигане на целта, отколкото в желания и мечти. Освен това, вие оставяте много енергия в продължение на целия си живот, заради вашите преживявания. Предлагаме ви да опитате следното упражнение за възвръщане на изгубената енергия от миналото.

Упражнение: Как да си върнем енергията от миналото?
Легнете, отпуснете се и потърсете в себе си зоната на дискомфорта. Може да е дискомфорт в тялото, в емоциите, някаква тежест, болка, неудобство.

След това си задайте въпрос: кое събитие или верига от събития съответстват на този дискомфорт. Мислено се пренасяте там, където е станало, но си представете, че е сега, в настоящето. Т.е. вие попадате в настоящето на това място, където в миналото се е случило това събитие.

Ако този дом (стая) са разрушени, вашата енергия ще бъде по дърветата, върху камъните, зидовете и върху всичко, което е на това място. След това вие обхождате това място. Не ви интересуват хората, вещите, които са там, вие не се опитвате да си ги спомните, а търсите с очи своята енергия. Това ще бъде нещо захвърлено, забравено, но ваше. То може да бъде във вид на облаче, паяжинка, сухи стръкове трева или листа. Вие събирате всичко това, събирате го на топка, слагате го върху слънчевия сплит и вдишвате дълбоко.

Или друг вариант: вземате чаша с определена форма, слагате в нея всички открити предмети.  Формата на чашата помага на енергията да бъде качествена. Изпивате тази енергия. Вие трябва да намерите сами формата на чашата по време на медитацията.

Когато видите вашата сгъстена енергия, може да огледате конкретното събитие, какви емоции се съдържат в него.

След като използвате вашата енергия (като я вдишвате, изпивате), това събитие, което сте открили, ще загуби за вас своята емоционалност, ще ви стане безразлично и спокойно можете да го захвърлите в историята. Няма да усетите веднага прилив на енергия. Това ще стане след няколко дни, когато енергията проникне напълно във вас. Тогава ще усетите реалния прилив на сили.

Чрез тази техника ние не разрушаваме връзката между събитията, т.е. веригата от събития си остава същата, само че е лишена от енергия. А ние си връщаме така жизненоважната за нас енергия, която трансформираме и влагаме отново – в нови, вдъхновяващи дела.

инфо: portal12.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.