Коронавирусът е най-активен при температура от около 4 градуса по Целзий

Новият коронавирус е най-много активен при температура от около 4 градуса по Целзий и губи силата си при условия на горещина. До този извод са стигнали учени от Хонконгския университет, чиито изводи са публикувани днес в сайта medRxiv.org.

„Вирусът е много стабилен при 34 градуса, но е чувствителен към горещина“, се отбелязва в публикацията. При 4 градуса по Целзий вирусът е способен да съществува над две седмици, но при повишаване на температурата до 70 градуса, той умира за 5 минути.

Съгласно представената към публикацията таблица, ако температурата е 22 градуса по Целзий, коронавирусът проявява активност поне седмица, но при 37 градуса – не повече от два дни, а при 56 градуса – по-малко от половин час.
Учените също така изясняват в публикацията си и колко време се задържа вирусът върху различни повърхности и стигат до извода, че той е способен да съществува от външната страна на медицинските маски най-малко седмица (при стайна температура и относителна влажност от 65 процента).

Върху хартия вирусът се задържа по-малко от три часа, върху дърво и тъкани – не повече от два дни, върху стъкло – по-малко от четири дни, върху неръждаема стомана и пластмаса – не по-дълго от седмица, показват резултатите от изследването.

Можете да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време ТУК или ТУК

инфо: novini.bg

Вижте още:

Петър Дънов предвидил коронавируса още през 1938 г., дал и рецептата за спасението

Астролог: 27 април ще е съдбовна дата за епидемията от коронавирус в България

Предсказание за коронавируса. Ето какво казват астролозите

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.