Космическият обект Оумуамуа може да е на извънземна цивилизация

Оумуамуа – загадъчният космически обект с форма на пура, може да е една от квадрилионите сонди на напреднала в технологично отношение извънземна цивилизация, твърди виден учен, цитиран от в. „Дейли експрес“.

Ави Льоб, ръководител на катедра Астрономия в Харвардския университет, е направил сензационното си твърдение в интервю за израелския в. „Хаарец“.

Оумуамуа – първият по рода си пришълец от друга слънчева система, беше открит с телескоп на Хаваите през октомври 2017 г. На местен език наименованието му означава пратеник. От тогава Оумуамуа е обект на усилени спекулации заради приликата си с извънземен кораб от творбата „Среща с Рама“ на Артър Кларк.

„Няма начин да разберем дали става въпрос за активна технология или космически кораб, който вече не функционира, но продължава да се носи в пространството. Ако обаче Оумуамуа е сътворен заедно с цяла популация от подобни обекти, изстреляни напосоки, фактът, че го открихме говори, че създателите му са изпратили квадрилиони сонди към всяка звезда в Млечния път“, казва Ави Льоб.

Льоб допуска също, че Вселената може да изобилства от извънземни общности. Той вярва още, че е задача на учените на Земята да ги открият.

„Подходът ни в тази насока трябва да е по-скоро археологически. По същия начин, по който дълбаем земята в търсене на изчезнали култури, трябва да „копаем“ в космоса, за да открием съществуващи цивилизации извън нашата планета“, допълва Ави Льоб.

В края на декември 2017 г. астрономи осъществиха „електронно подслушване“ на Оумуамуа. След 10-часово наблюдение беше установено, че загадъчният обект не излъчва изкуствени сигнали и няма признаци, че е „нещо повече от късче материя“ в космоса.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Учен от Харвард: Извънземни ни проучват с космическа сонда

Иван Иванов: Разполагам с доказателства за 57 извънземни, дошли на Земята!

Владетелите на древен Египет – извънземни?

Проф. Лъчезар Филипов: Извънземните са два вида – дружелюбни и биороботи с изкуствен интелект

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.