Лицето ви казва дали сте здрави или не. Обърнете внимание!

Много хора се гледат в огледалото всеки ден и се дразнят от акнето, бръчките и торбичките под очите. Но това, което повечето хора не знаят е, че много от промените по лицето могат да бъдат признаци за сериозно заболяване. Разгледайте внимателно лицето си и разберете колко здрави сте.

1.Чело
Кожата на челото е бледа или червена? Това може да означава, че метаболизмът ви не функционира правилно. Челото показва проблеми с черния дроб. Това може да е и знак, че жлъчката ви не работи правилно.

2.Слепоочие
Ако слепоочието ви е червено или подуто, това може да е признак, че бъбреците са претоварени. Тези видове кожни проблеми възникват, когато токсините се натрупват в организма, но те могат да бъдат причинени от консумирането на прекалено много преработени храни.

3.Клепачи
Далакът е отговорен за поддържането на здрава имунна система чрез съхранение и производство на левкоцити. Ако клепачите изглеждат подути, червени или просто много различни от нормалните, това може да показва, че далакът ви не функционира правилно.

4.Торбички под очите
След дълга нощ и недостатъчен сън много хора се събуждат с торбички под очите си. Ако те не изчезнат, когато се наспите достатъчно, трябва да ги погледнете по-отблизо. Когато изглеждат бледи или сиви, това може да е знак, че нещо не е наред с бъбреците ви. Ако наистина имате торбички под очите, това може да е признак за стрес. Неправилната диета също може да предизвика торбички под очите.

5.Скули
Хората, които страдат от разширени пори, може би имат проблеми с белите дробове. Това често се случва с пушачите.

6.Бузи
Обезцветяване в тази област показва, че храната е прекалено мазна и че стомахът е претоварен. Ако това е придружено от атония, това може да означава, че човекът има проблеми с метаболизма. Подуване и акне в тази област са признак, че човек има непоносимост към определени продукти.

7.Нос и ноздри
Дълбока гънка или подуване на моста на носа може да е индикация за дисфункция на щитовидната жлеза. Широките ноздри, от друга страна, често са причинени от уголемени бели дробове, често срещан проблем при пациенти с астма. Червените ноздри могат да означават бронхиална инфекция. Във всеки случай, ако забележите, че носът ви изглежда много по-различно от преди, това може да означава, че белите ви дробове не работят правилно.

8.Върха на носа
Всъщност, това не е просто козметичен проблем и може да означава проблем със сърцето. Ако забележите, че носът ви е постоянно червен, консултирайте се с лекар възможно най-скоро.

9.Между горната устна и носа
Стресът може да предизвика проблеми с кожата и малки бръчки под носа. Физическият стрес влияе също на хормоналните нива, като се променя нивото на естроген и функционирането на репродуктивните органи. Този хормонален дисбаланс се отразява на нашия външен вид.

10.Устни
Устните ви могат да ви подскажат, ако имате проблеми с тънките черва. Първите признаци за това са херпес, язва и обезцветяване. Ако долната устна е подута, това може да означава, че червата не функционират правилно. Ако устните ви са бледи, това може да означава лошо кръвообращение. Промените в устните също могат да бъдат признаци за проблеми с далака, жлъчния мехур, черния дроб или дебелото черво.

11.Брадичка
При жените често се появява акне на брадичката през втората половина на месечния цикъл. Това се дължи на промяна в нивата на хормоните. Но пъпките и бръчките тук могат също да показват, че някои органи не функционират правилно. При мъжете удължената брадичка може да е признак за увеличена простата.

Както виждате, лицето ви казва много за общото здравословно състояние. Струва си да се поглеждате всеки ден в огледалото и да не пренебрегвате предупредителните знаци.

инфо: bukvarche.com

Morkadis

Вижте още:

13 съвета как да бъдете здрави и щастливи

Каква е разликата в мозъците на болните от Алцхаймер и тези на здравите хора?

Кога се раждат най-здравите хора

Съветите на Петър Димков за щастлив и дълъг живот

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.