Магически билки, с които да се избавите от кошмарите

кошмар

Страховитите сънища, които пречат на пълноценната ни дрямка и пораждат у нас стрес и други неприятни усещания, са проблем, който е често срещан. Кошмарите са терзание както на мъжете, така и на жените и могат сериозно да влошат не само качеството на съня ни, но и въобще нашия живот. Затова трябва да се предотвратят възможно най-бързо.

Това обаче невинаги е лесно. В опитите си да се преборят с плашещите съновидения, хората прибягват до всевъзможни практики. Някои посещават психоаналитици, други си изработват амулети като така добре познатите капани за сънища, а трети прибягват дори до сънотворни. Кошмарите обаче така и не си отиват.

Тогава на помощ идват някои билки, използвани против негативни съновидения още от древността. Знахарите смятат, че тези растения притежават магически свойства и могат да ви осигурят пълноценен и спокоен сън.

Зелен чай

Това растение е известно от хилядолетия с многобройните си ползи за организма. То действа общоукрепващо и спомага в борбата с излишните килограми. Освен това успокоява съня. Изследвания са показали, че хората, които редовно редовно консумират зелен чай, имат кошмари по-рядко;

Коприва

Чаят от коприва е известен с благотворното си действие при сенна хрема. Той обаче има и друго магическо въздействие. Старите врачки вярват, че той има възможността да отблъсква злите сили и да предпазва от черни магии. Така че, ако вашите кошмари се дължат на негативна енергия, изпратена ви от врагове, спасение ще намерите в чая от коприва;

Коча трева

Билето е известно още като котешка трева заради интереса на писаните към него. От векове то се използва като чай в народната медицина на много страни при кошмари, безсъние, депресии, главоболие, силна тревожност и сърцебиене;

Лавандула

Това ефектно и ароматно растение е известно с успокояващото си действие. Чаят от лавандула спомага за здравия сън и предотвратява кошмарите. Същото действие има и маслото от билката. Ако искате да си осигурите пълноценна и спокойна дрямка, е напълно достатъчно да капнете от него 1-2 капки върху възглавницата си.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.