Магията на Луната

кървава луна

Луната винаги е била свързвана с женската същност – променлива и мистична

От дълбока древност тя е олицетворявала силата на стихиите, тайнствеността и плодородието.

Фактът, че променя формата си в неизменен цикъл, е приеман като символ на живота, имащ своето начало и край. Именно новолунието винаги е събуждало страховете на хората в древността и затова Луната е била свързвана не само с живота, но и със смъртта, с тъмните сили и магиите. Вярвало се е, че точно на фазите на новолуние и пълнолуние се събират вещици и изпълняват злокобни ритуали.

Днес отново се следват циклите на луната, но се търсят не толкова страховити интерпретации, а практични начини да се използват промените.

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ФАЗАТА

Според фън шуй Луната има огромна сила, която всеки от нас може да използва, стига да се съобразява с фазата.

Източното учение ни съветва, че по време на нарастваща луна е подходящо за всякакви нови начинания и проекти, защото, започнати в такъв период, те има по-голяма вероятност да са успешни.

Вижте още: ФЪН ШУЙ СЪВЕТИ ЗА УМНОЖЕНИЕ НА ПАРИТЕ

Именно в дните след новолуние се правят и различни ритуали по фън шуй за привличане на пари или любов в живота ни.

Смята се, че ако скриете пари на новолуние и ги оставите недокоснати три дни, а след това ги изхарчите, така ще привлечете още финанси.

В първите дни след новолуние се осъществява и друг ритуал – фън шуй списък с желания, защото се вярва, че всичко пожелано под нарастваща Луна ще се сбъдне.

ТАЙНСТВЕНОТО ПЪЛНОЛУНИЕ

Именно на пълнолуние се вярва, че енергията на Луната най-силно влияе на хората. В древността точно тогава са се правили любовни магии. Днес се счита, че това е подходящ период за медитация, насочване към вътрешната сила и полагане на грижи преди всичко за себе си.

Според източните учители по пълнолуние всичко се изостря – и хубавото, но и лошото. Хората стават по-чувствителни, по-влюбени, но и по-обсебени, по-вманиачени, по-депресивни. Затова пълнолунието е особен период, в който ни съветват да не вземаме генерални решения и да не предприемаме нови начинания.

Morkadis

А дните на намаляващата Луна се определят като подходящи за прочистващи ритуали, за диети, за детоксикация. Смята се, че по време на пълнолуние и в първите няколко дни след това най-бързо се губят килограми.

Фазата е благоприятна и за пречистване в духовен смисъл – за хвърляне на ненужни вещи, за раздяла с отровни за нас хора, за отърсване от стари и тежки спомени.

инфо: po-krasivi.net

Вижте още: 

ПОТУЛЕНАТА ИСТИНА ЗА ОТКРИТИЯТА НА ЛУНАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.