Малко магия: Как да си направим лунна вода и какво да правим с нея?

pixabay.com

Всички астролози, вещици и мистици говорят за силата на Луната. Това е едно от двете светила на нашето небе (заедно със Слънцето) и невероятно мощен инструмент за проявление и магия.

Луната властва над фините, подсъзнателни и интуитивни аспекти на личността, а нейните фази влияят на психиката на много хора. Чрез Луната, се докосваме до древен енергиен поток. Един лесен начин да направите това е като направите Лунна вода.

Какво е Лунна вода?

Можете да създадете Лунна вода, като оставите вода на открито, за да се зарежда под лунната светлина. Тъй като Луната влияе на приливите и отливите в океана, вече има енергийна връзка между водния елемент и Луната. Когато добавите намерение (и може би кристал или два), можете да създадете инструмент, който може да се използва за всичко – от поливане на растенията, добавяне към ваната до почистване на дома ви и пиене за прочистване на тялото ви.

Как да направим Лунна вода?

За да създадете Лунна вода, ще ви трябва:
• Буркан или контейнер
• Вода (от чешма, от бутилка, от река … просто се уверете, че е безопасно да се пие, ако планирате да го направите)
• Етикет за датиране на вашата Лунна вода, където да отбележите в кой знак и фаза е Луната (като например – „Пълнолуние в Телец, 31 октомври 2020 г.“)
• Безопасни кристали, като розов кварц, прозрачен кварц или аметист (по избор)
• Почистващи билки, като лавандула (за отпускане и лечение), розмарин (за защита) или сладка трева (за положителна енергия) (по избор)
• Запалка и купа за изгаряне на билките (по избор)
• Желание да се съсредоточите върху мир, любов или благосклонност (по избор)

Лунната вода традиционно се зарежда през нощта под светлината на Пълнолунието, когато лунната енергия е най-мощната и лесно можем да се свържем с нашата интуиция. Можете също така да правите Лунна вода по време когато Луната е почти пълна. Никога не правете лунна вода по време на затъмнение – енергията на затъмнението надвишава лунната енергия, така че не е подходящо време да правите това.

Каквато и фаза да изберете, проверете в коя зодия е Луната, защото това ще повлияе на енергията на водата. Например, Лунна вода, заредена под пълнолуние в Телец, управляван от Венера, ще насърчава любовта и удоволствието, а Лунната вода, заредена под пълнолуние в Близнаци, управлявани от Меркурий, може да ви помогне да се чуе гласа ви и да постигнете свое желание.

Ако решите да правите Лунна вода, започнете с почистване на буркана или контейнера с дим от набраните билки, залепете надписания етикет и добавете кристалите в буркана. След това добавете вода. Поставете буркана някъде навън, за да може да поглъща енергията на Луната – дори и да не я виждате директно. При пълнолунието, водата пак ще се зарежда с енергията на Луната.

Ако искате, може да отделите малко време за медитация: Задръжте дланите си над водата и си представете лунната енергия, която се движи през короната на главата ви, надолу по гръбнака и ръцете, през тялото и извън дланите ви във водата. Докато го правите, съсредоточете се върху намерението, което задавате, след което благодарете на Вселената, че ви е позволила да се свържете с космоса. Накрая оставете водата да се зарежда за една нощ. На сутринта ще имате Лунна вода!

Как да използваме Лунната вода?
• Използвайте я за почистване на вашия олтар, свещено пространство, кристали или каквито и да било ритуални инструменти
• Добавете водата в ритуална баня
• Използвайте я за почистване на къщата, като добавите към почистващия препарат
• Потапяйте четките си в нея, когато рисувате
• Използвайте я за поливане на любимите растения
• Създайте ароматен спрей за стая, като добавите етерични масла и алкохол
• Използвайте я във вашия дифузьор с етерично масло
• Пийте я, за да можете да я абсорбирате в тялото си
• Използвайте я, за да помажете тялото си, като начин за енергийно прочистване

Бъдете креативни и оставете магията на Луната и сърцето ви да ви води. Както казват вещиците: И така да стане!

източник: megavselena.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.