Медсестра почина от COVID-19, въпреки, че е била ваксинирана с две дози „Пфайзер“

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва проверка

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случай с починалата медицинска сестра в „МБАЛ – Пазарджик“, съобщиха от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Старшата медицинска сестра на Урологичното отделение към Областната болница в Пазарджик Дарина Огнянова е починала на 7 април от COVID-19, са съобщили от лечебното заведение.

Здравната работничка се е заразила с коронавируса, въпреки че е била имунизирана, според информация на здравното заведение.

На 11 февруари Огнянова е обявила, че ѝ е поставена втора доза ваксина на „Пфайзер-Байонтех“. Тогава е оповестено, че жената е имала редица тежки диагнози, сред които автоимунно заболяване, допълва БГНЕС.

източник: dnes.bg

Вижте още:

Семейство със съдебна жалба за непредумишлено убийство след ваксинация с „АстраЗенека“

СЗО не подкрепя идеята за ваксинационни паспорти за пътуване

Русенец: Астра Зенека не е безопасна ваксина. Рискувате много с нея. Казвам ви го от личен опит!

Хонконг спря от употреба две партиди от ваксината на Пфайзер

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.