Метеорит падна в Никарагуа, остави 12-метров кратер

метеоритМетеорит е паднал в близост до Манагуа, столицата на Никарагуа, оставяйки голям кратер, съобщава Франс прес.

Метеоритът е паднал в близост до летището на града като се е чула се е силна експлозия. Оставил 12-метрова дупка в земята, но не е причинил щети и жертви.
„Убедени сме, че това е било метеорит. Видяхме кратера”, заяви представителят на Института по сеизмология на Никарагуа Улифредо Щраус.


Метеоритът е паднал в гориста местност в близост до летището на Манагуа. Ударът в земята е бил толкова силен, че е засечен от уредите на Института по сеизмология на Никарагуа, които по принцип регистрират земетресения.
„Регистрирани са две вълни. Първата е била по-слаба при удара на метеорита в земята, а втората, от звуковата вълна, е била по-силна”, добави Улифредо Щраус.

По данни на местните жители при удара на метеорита в земята, са изхвърлени във въздуха пруст, течност и прах, след което се е усетила миризма на изгоряло. Няма данни за пострадали, а полетите на летището не са засегнати.

инфо: http://www.24chasa.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.