Метеоролози с кошмарна прогноза за 2019 година във Великобритания

Метеоролози предупреждават, че 2019 година ще бъде една от най-горещите в историята. Кралската Метеорологичната служба на Великобритания изчислява, че средната глобална температура ще е с 1,10 градуса по Целзий над нивото от прединдустриалната епоха. Това я вкарва в топ 5 на най-горещите години изобщо, съобщава „Дейли Мейл“.

Цифрите са близки до тези от 2016 година, която беше рекордна година – с 1,15 градуса по-топла от периода 1850-1900 година.

От службата посочват, че високите стойности са резултат от климатичните промени, причинени от парниковите газове. Миналото лято беше най-горещото във Великобритания откакто въобще се измерва температурата. Средно то е било с 0,96 градуса над обичайното.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Последен призив за спасяване на света от „климатична катастрофа“

Към 2030 г. климатът на Земята ще е като този преди 3 милиона години

Климатичната война

Оръжията за масово унищожение и промените в климата – най-големите заплахи за света

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.