Мистерията на индийското село Кулдара

1Раджастан е най-обширният по площ щат в Индия. Той граничи на запад с Пакистан, на югозапад с Гуджарат, на югоизток с Мадхя Прадеш, на североизток с Утар Прадеш и Харяна, а на север с Пенджаб. В щата има дворци икрепости, повечето превърнати в интересни хотели. Там обаче се намира и село, наречено Кулдара, което е обвито в мистерия.

Преди около два века мистериозно изчезва цялото население на Кулдара. Освен всички 1500 негови жители загадъчно се изпаряват и лица от много други близки селища, намиращи се в пустинята Тар. Това става причина през всичките тези години да се зародят най-различни легенди.

Едно от поверията гласи, че всеки, който опита да се настани в някоя от изоставените къщи, бива застигнат от тежко проклятие и скоро умира при загадъчни обстоятелства.

Според същата легенда през осемнадесети век селото било населено главно от общност на сговорни и работливи брахмани Паливал /представители на една от висшите касти в Индия/.

Трудейки се неуморно и задружно, те успели да развият земеделието и да забогатеят. Така царяло благоденствие в цялото село, а заедно с това местните пълнели хазната на град Джайсалмер.

Всички живеели щастливо, докато един ден се случило нещо. Махараджата на Джайсалмер се влюбил безумно в прекрасно момиче от Кулдара. Той обявил, че иска да вземе девойката за своя съпруга и заплашил, че ще избие всички жители на селото, ако тя не се съгласи.

Тъй като хората от селото много обичали момичето, но и не искали да изгубят живота си, те предпочели да напуснат завинаги пределите на населеното място през една непрогледна нощ.

Местните хора проклели махараджата и всички, които биха си позволили да влязат в някогашните им домове. След като селото се опразнило, мнозина правили опити да се заселят в празните жилища. Усилията им обаче били увенчавани с неуспех и дори смърт.

Днес хиляди хора идват да разгледат изоставеното село в Индия. Някои от тях се кълнат, че нощно време призрачни фигури бродят из Кулдара, опитвайки се да се върнат обратно по домовете си. Тези твърдения са и причината легендите за празното село да се запазят живи.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ЗЛОВЕЩИ И ИЗОСТАВЕНИ ЛУДНИЦИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.