Мистерията около кораба-призрак

Не всички призрачни кораби са плод на развинтено въображение

Днес пътуването на дълги разстояния може да бъде неприятно и неудобно, пише Urban Ghosts Media. Представите си тогава как безстрашните моряци са излизали в открито море, рискувайки живота си в опит да открият света отвъд познатите граници. С течение на годините, те са кръстосвали света надлъж и нашир, опознавайки далечни култури и отдалечени територии. Но световните океани остават загадъчни и до голяма степен неоткрити. Не е голяма изненада, че с течение на времето, различни легенди са възникнали около призрачни кораби, които според някои все още плават в открито море. Но не всички призрачни кораби са плод на развинтено въображение.

Товарният кораб SS Baychimo, част от флота на Бей Къмпани Хъдсън е натоварен с навигацията на търговските пътища в отдалечените територии на Канада. Той плава за пръв път по време на Първата световна война, а през 1921 г. се отправя през Атлантическия океан към Канада.

SS Baychimo прекарва следващото десетилетие в канадското крайбрежие. Но на 1 октомври 1931 г. корабът попада в капана на леда край бреговете на Аляска и екипажът му бързо го напуска. След няколко опита да се върнат на борда, мъжете решават да построят подслон на леда и да изчакат бурята да премине. Когато времето се успокоява, от  SS Baychimo няма и следа.

Капитанът и екипажът предполагат, че той е потънал в бурята, но не след дълго започват да циркулират слухове, че SS Baychimo продължава да плава в открито море. В крайна сметка екипажът настига кораба,  прибира товара и го изоставя, мислейки, че е прекалено повреден, за да бъде спасен.

Но корабът дори не потъва, а бива забелязван по бреговете на Аляска в продължение на няколко десетилетия. През 1933 г., група хора, попаднали в капана на безмилостна буря не само се качват на борда, но и прекарва десет дни там. Усилията за спасяването му често са били възпрепятствани от лошите метеорологични условия.

Последният път, когато SS Baychimo е забелязан е през 1969 г., почти четири десетилетия, след като е бил изоставен в леда. През 2006 г. правителството на Аляска решава да разследва съдбата на изоставени призрачен кораб. Никакви следи от него не са открити, и въпреки че е вероятно най-накрая да е потънал, все още има вероятност корабът-призрак да пори ледените води около Аляска.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Корабът на смъртта – най-бруталната морска трагедия в света

Сероводородната зона на Черно море крие „консервирани“ кораби

10 зловещи призрачни истории от известни круизни кораби

Жена и мъж твърдят, че са заснели призрак от кораба „Титаник“

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.