Мнението на другите не бива да ме тревожи

завист

Интелигентните хора са умни, енергични и гладни за знания. И въпреки това уважават себе си и хората наоколо. Те знаят, че всяка успешна история се основава на действия, а всяко действие е рожба на една мисъл. Точно затова думите, които си казваме, са много важни.

„Ако никой не иска, ще го направя аз!“
Най-лесния начин да разпознаете себе си е да направите нещо, което другите не биха, защото е твърде трудно – а и така ще получите полезни знания.

„Не беше толкова зле.“
Всяка загуба е шанс да научим нещо ново и да преодолеем трудностите. Проблемите са неизбежни, затова се справете с тях по лесния начин.

„Не мога да направя всичко днес, но поне ще започна.“
Плановете ни не са от значение, ако отлагаме реализацията им. Но ако направим една малка стъпка днес, ще ни е по-лесно да продължим утре.

„По-малко думи, повече действия!“
Хората, които говорят много за постиженията си, се заблуждават, ако мислят, че това ги прави забележителни.

„Мнението на другите не бива да ме тревожи.“
Животът си е ваш, затова вие решавате по кой път да тръгнете. Може да се вслушате в близките си, но дори и това не трябва да е нещо, което правите твърде много.

„Ще ти покажа всичко.“
Понякога ви трябва як товар от яд, за да започнете да правите нещо. Може да го наречете детинско, но факт е, че работи.

„Може да не съм перфектен, но мен ме устройва.“
Нашият перфекционизъм може да ни спира да правим нови неща и да ни лишава от много удовлетворение. Важно е да не допуснем това да се случи. Правете каквото можете, както можете, и го оставете да живее.

„Следващият път по-добре.“
Ако сте направили нещо добре, не спирайте. Винаги мислете как да го подобрите.

„Не се страхувам да благодаря на някого искрено.“
Тези, които могат да изразяват благодарността си към другите, живеят по-щастливо. Не им благодарете само формално – бъдете искрени в благодарността си.

„Колкото повече опитвам, толкова по-добър ставам.“
Често откриваме, че не сме особено талантливи в някоя среда. Но не става въпрос само за таланта – успехът винаги намира тези, които работят здраво.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.