Момчето омар, което бе убито от собственото си семейство

4

Грейди Стайлс е роден с рядкото генетично заболяване ектродактилия, при което липсват средните пръсти на ръцете и краката, а крайниците и издължени и усукани под формата на щипки на омар. От там идва и прозвището на Грейди – Момчето омар.

Макар и това състояние да не се среща често, в семейство Стайлс има няколко души с ектродатилия и решават са си създадат цирк с името Семейство омари. В средата на XX век те обикалят щата Пенсилвания и привличат голяма публика.

Въпреки че често са наричани изроди, хората ги посрещали с любопитство и аплодисменти, понеже били сигурни, че не са опасни. Но това мнение се променя, след като малкият Грейди пораства.

Тъй като шоуто им се разраствало, в цирка не работили единствено представители на семейство Стайлс, а и хора, които се грижели за поддръжката. Едни от служителите била Мария Тереза.

Като тинейджърка тя бяга от семейния дом и се присъединява към цирка. Липсвали ѝ акробатични умения, а външният ѝ вид бил приличен, заради което можела само да помага на артистите.
Тя се влюбва в Грейди и само няколко месеца след запознанството им двамата се женят. Раждат им се две деца, които също като баща си имат ръце на омар и веднага се присъединяват към семейния бизнес.

В семейството им не е имало сериозни недоразумения, докато дъщерята на Грейди – Дона не се влюбва. Баща ѝ не одобрявал избраника ѝ и няколко пъти я заплашвал, за да го остави.

Но въпреки това Дона се сгодява за любимия си и това изважда тъмната страна на Момчето омар. В нощта срещу сватбата той взима пистолета си и хладнокръвно убива бъдещия си зет.

Осъден е за престъплението и въпреки че е признат за виновен, предвид състоянието си, не е изпратен в затвора, а получава само 15 месеца пробация. В дома му обаче настъпва истински ад. Момчето омар се пропива и започва да тормози цялото си семейство.

Мария Тереза се развежда с него, а няколко месеца по-късно той се жени повторно и има още две деца. Алкохолизмът му обаче прераства в агресия и той тормози близките си както физически, така и психически. Това кара и втората му съпруга да го напусне.

Когато Мария разбира, че предишният ѝ любим отново е свободен, решава да му прости старите прегрешения и да му даде втори шанс. Но открива пропаднал пияница, който по време на скандал, се опитал да извади вътрематочната ѝ спирала, за да я удуши с нея. Тъй като Грейди веднъж се е разминал с присъда за убийство, Мария Тереза възнамерява да вземе правосъдието в свои ръце.

Заедно със 17-годишния си син Глен вземат решението да убият Грейди и една вечер хладнокръвно го застрелват. Пред съда признават за деянието, но се появяват много свидетели, които потвърждават разказите им за системен тормоз и побой, като това ги спасява от затвора.

Никой не пожелал да присъства на погребението на Момчето омар, тъй като през последните си години той бил неприятен и за роднините си, и за обществото и си отива от този свят, без никой да пролее сълза за него.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Всички сме мутанти

Forbes: Eрата на генетично модифицирани хора може да започнe тази година

Близначки бавно се превръщат в камък заради рядко генетично заболяване

Мрачната и поучителна история на Сара Бартман

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.