Море от цветя „заля“ калифорнийска пустиня

Прашните хълмове на пустинята Анза-Борего в южна Калифорния се обсипаха с цветове. Местната супер влажна зима, последвана от топло време, доведе до появата на огромно количество жълти и лилави диви цветя, пише сп. „Обекти“, цитирайки IFLScience.

Разцъфването им (особено на белите пустинни лилии) започва още през декември. През последните седмици обаче природата в пустинята определено се събужда. В момента Анза-Борего е пълна с Mimulus ringens, макове, лилава арбония, жълта вечерна иглика и много други.

Семената на дивите цветя обикновено имат дебело или наподобяващо восък покритие, което им позволява да лежат в почвата на пустинята години наред и внезапно да поникнат, когато настъпят подходящите времеви условия.

„При разцъфвания от този тип човек може да види понякога и цветя, които доскоро сме си мислели за изчезнали“, коментира Ричард Минч, професор по земни науки в Калифорнийския университет.

Освен красивите цветя, в пустинята са се появили и други неочаквани „гости“ – пеперудите. Те ще произведат гъсеници, които ще започнат да се хранят с цветята, като по този начин цикълът на живота ще продължи.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

12 от най-магичните улици по света, заслонени от цветя и дървета

Цветята у дома пазят от уроки

Избери цветя! Разбери какво те очаква това лято

Цветна магия – как влияят цветята според цветовете?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.