Морски мини са отнесени от буря и плуват в Черно море

pixabay.com

Умолява се населението в областите Добрич, Варна и Бургас да проявят бдителност

Българското правителство взима всички необходими мерки във връзка с информациите, че известен брой морски мини, поставени на плажа в Одеса, са били отнесени от буря и плуват в Черно море, представлявайки заплаха за плавателните съдове, съобщават от правителствената пресслужба.

Ще бъдат постоянно следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в екваторията на Черно море. Областните управители, заедно с органите на министерство на отбраната, ще са в готовност да организират обезопасителни операции, ако това се наложи.

Умолява се населението в областите Добрич, Варна и Бургас да проявят бдителност.

При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, гражданите се умоляват да сигнализират на телефон 112.

Вчера руският Черноморски флот разпространи предупреждение за опасността, която представляват тези мини.

„След началото на руската специална военна операция (на 24 февруари) украинските военноморски сили поставиха минни заграждения на подстъпите към пристанища Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. Бурите вече предизвикват скъсвания на кабелите, с които мините са прикрепени към котвите си“, заяви в комюнике руската Федерална служба за сигурност (ФСС), според която мините са стари, произведени „през първата половина на 20-и век“.

източник: dnes.bg

Вижте още:

Смразяващата реч на Путин – предупреждение, че нещата не вървят по план

Путин се страхува от отравяне, уволнява 1000 служители

Руски посланик: Кой каза, че нямаме планове срещу страните от НАТО?

Пентагонът предупреждава: Путин е близо до натискане на ядреното копче

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.