Мрачната Кървава Суперлуна смути хората

luna

През изминалата нощ, или по-точно в ранната сутрин по българско време така наречената Суперлуна навлезе в земната сянка. Това събитие се явява уникално, тъй като съчетава преминаването на Луната през перигея – най-близката до Земята точка от своята орбита – и пълно лунно затъмнение.

Трябваше да го наблюдаваме и ние, но плътни облаци скриха гледката от нашите очи. Мнозина дочакаха ранната сутрин, за да наблюдават уникалното зрелище онлайн. Други го видяха с очите си.

„Това беше едно от най-мрачните лунни затъмнения, които някога съм виждал“, споделя Кевин Уитман, изпратил тази снимка, от Кокранвил, Пенсилвания.

Други наблюдатели също отбелязали тъмния оттенък на това затъмнение в сравнение с други в последните години, пише spaceweather.com.

Какво е предизвикало изменението? Според Ричард Кин от университета на Колорадо, затъмненията на суперлуните трябва да са малко по-тъмни поради близостта на Луната към Земята, когато Луната навлиза по-надълбоко в земната сянка.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

КАК СВЕТЪТ ВИДЯ КЪРВАВАТА ЛУНА (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.