Музей на микробите отваря врати в Амстердам

микробиВ Амстердам отваря врати музей на микробите „Micropia museum“. Експонатите в него ще са микоорганизми, които не се срещат в ежедневието. Те се съхраняват в специални тръби, което позволява на гостите да ги проучат в най-малки детайли.


Всеки посетител ще може да сканира тялото си и да разбере колкото точно микроорганизми го обитават. Отделна експозиция пък е посветена на учените, които работят с бактерии и вируси. През стъклото гостите ще могат да наблюдават работата на хората в престилки. Музеят предлага и прожекция на филми за развитието на микроорганизмите.

За създаването на уникалния музей са похарчени 10 милиона евро. Билетът за възрастни ще струва 14 евро, а за деца – 12 евро. Учениците ще могат да видят всички микроорганизми с 50% отстъпка.

инфо: cross.bg

Вижте още: 

МИКРОБИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА НИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.