Мъжът, който не е носил обувки от 50 години

2С наближаването на зимата повечето хора бленуват за топли обувки и дебели чорапи. Подобни мисли обаче не вълнуват британеца Пийт Маккензи, който от 50 години ходи бос, пише в. „Дейли експрес“.

69-годишният пенсионер от Моузли, предградие на Бирмингам, е толкова твърд в отказа си да носи обувки, че не възнамерява да го прави до края на живота си. Заради необичайния си навик той си е спечелил прякора Пийт Краката.

„Не харесвам обувките, просто не са за мен. Въобще трудно понасям нещо на краката си. Дори на сватбата си бях бос, въпреки че се венчахме в църква. Съпругата ми може и да ме е виждала веднъж или два пъти с обувки, но дъщеря ми не е, нито трите ми внучета. Няма и да ме видят, защото няма да обуя патъци до края на дните си“, казва Пийт Маккензи.

Британецът решил да спре да носи обувки още през 60-те години на миналия век. Маккензи споделя, че още от съвсем малък е придобил навика да ходи бос и всъщност никога не му е харесвало да носи обувки. „Веднъж когато бях на 16 години, свалих обувките и чорапите си и ги хвърлих през някакъв мост. После обаче пак ме накараха да се обувам. Към 20-ата ми годишнина обаче окончателно реших да спра да нося обувки“, допълва Пийт.


И въпреки факта, че хората носят обувки от хиляди години, пенсионерът твърди, че животът му е много по-удобен без тях. Маккензи се кълне, че за половин век никога не е страдал от студени крака, дори когато температурите навън са били под нулата. Той дори кара неверниците да пипат краката му, за да се уверят, че не му е студено.

Странният му навик има и своите негативи. „Мнозина смятат, че съм мръсен, но истината е, че мия краката си всеки ден“. Той допълва, че в Моузли често се мотаят босоноги хора, тъй като предградието е „хипи“.

С босите си крака Пийт Маккензи се е превърнал в градска легенда. Местните хора го наричат Пийт Краката. Пенсионерът дори има собствени чаши в различни кръчми, върху които е изписан прякорът му. Маккензи толкова е свикнал с прякора си, че дори го е избрал за регистрационната табела на триколесния си мотопед.

инфо: БТА

Вижте още: 

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА ЧОВЕК, КОЙТО НЕ СЕ Е КЪПАЛ 60 ГОДИНИ (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.