Мъж прекара Хелоуин сред милиони мъртъвци в катакомбите на Париж

катакомбите

Бразилецът Педро Аруда прекара този Хелоуин сред 6 милиона мъртъвци в катакомбите на Париж, съобщи Асошиейтед прес. 27-годишният мъж взе със себе си на 20 метра под земята „в най-голямото гробище на света“ и 64-годишната си майка.

За Хелоуин американският сайт Airbnb организира конкурс, победителят в който получи правото да прекара нощта на 31 октомври срещу 1 ноември в катакомбите във френската столица заедно с още един човек, припомня Франс прес.

Когато разбра, че е спечелил конкурса, Педро Аруда каза, че не е сигурен дали е щастлив или нещастен от този факт. Той обаче заяви, че не се страхува от катакомбите и костите на милиони хора в тях. „Щях да бъде много по-уплашен, ако бяха живи“, каза Аруда.

Сайтът Airbnb обеща на двойката победител в конкурс, че ще попадне в „свят на гарантирани кошмари“, посещавайки това високо ценено от туристите място във френската столица.

„Слезте в земните дълбини и ще откриете истории, които ще смразят кръвта ви, в загадъчните подземни лабиринти. Възползвайте се от възможността да посрещнете изгрева на слънцето в компанията на мъртъвци“, съобщи сайтът.

За Педро Аруда и неговата майка тази нощ бяха предвидени двойно легло и свещи, вечеря, както и концерт за цигулка и разказвач, за да ги потопи в духа на Хелоуин. Имаше обаче и един недостатък, липсата на тоалетни.

За да спечелят конкурса, участниците трябваше да обяснят защо смятат, че са достатъчно смели да спят в прочутата костница, пълна със скелети. Победителят Аруда определи себе си като „маниак на тема история“ и прие с удоволствие идеята да се събуди в секцията от пещери и тунели, останки от каменни кариери, където са костите на велики мъже като писателите Франсоа Рабле и Жан дьо Лафонтен, както и гилотинираният революционер Жорж Дантон.

Победителите все пак трябваше да внимават да не нарушат спокойствието на своите мъртви „съседи“ в съответствие с „вътрешни регламенти“, наложени от сайта.

Катакомбите в Париж се посещават ежегодно от около половин милион души. За да получи от кметството в Париж правото да ползва катакомбите за една нощ, сайтът е платил около 350 000 евро. Според кметството, приходите от инициативата ще бъдат изцяло посветени на съхраняване на катакомбите, които са били ползвани като декор за заснемане на филми и за модни дефилета.

инфо: БТА

Вижте още: 

20 ПО-СТРАШНИ НЕЩА ОТ ХЕЛОУИН, КОИТО ТИ СЕ СЛУЧВАТ В БЪЛГАРИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.