Най-големите каръци в историята

Мислите си, че на вас не ви върви? Винаги може и по-зле. Ако не ни вярвате, вижте само какво им се случва на хората с най-малко късмет в света.

2

Японецът, ударен и от двете атомни бомби

Цутому Ямагучи от Нагасаки бил в Хирошима по работа, когато градът бил бомбардиран на 6 август 1945г. Всъщност той тъкмо се готвил да си тръгва същия ден и бил на път за гарата, когато се сетил, че забравил своята „ханко“ – нещо като билет за пътуване – затова се върнал да я вземе. В 8:15ч, докато се връщал към доковете, американците пуснали атомната бомба „Малчугана“ близо до центъра на града, само на 3км от Ямагучи.

Експлозията разкъсала тъпанчетата му, ослепила го временно и изгорила сериозно лявата страна на торса му. След като се възстановил, той прекарал нощта в бомбоубежище, преди да се върне в Нагасаки на следващия ден.

Обратно вкъщи, той лекувал раните си. Въпреки че бил целия бинтован, се явил на работа на 9 август, денят на втората атомна бомбардировка. В 11ч сутринта, тъкмо когато Ямагучи описвал взрива в Хирошима на своя шеф, американците пуснали атомната бомба „Дебелака“ над Нагасаки. Отново, той бил на 3км от взрива, но този път не пострадал.

През 2009г, правителството на Япония официално го признава за единственият човек в света, оцелял при двете експлозии. Ямагучи умира от рак на стомаха през 2010г, на 93 години.

титаник

Стюардесата, която е потъвала с Титаник, Британик и Олимпик

През 1911г, 23-годишната Вайълет Джесъп била стюардеса на борда на Олимпикс, най-големият туристически лайнер в света по онова време. Поне докато не се сблъскал с кораба Хоук край остров Уайт.

Година по-късно, Вайълет се качила на борда на Титаник, пак като стюардеса. И този кораб обаче потънал, след като се блъснал в айсберг и се разцепил на две. Тя намерила място в спасителна лодка номер 16 и била спасена от екипажа на Карпатия.

И накрая, по време на Първата световна война, Вайълет отново отишла като стюардеса, този път на болничния кораб Британик. Той обаче се блъснал в подводна мина и потънал бързо в Егейско море край гръцкия остров Кеа. 30 души загинали, а Вайълет скочила от спасителна лодка, за да не бъде засмукана от перките на кораба и оцеляла отново.

След войната, Вайълет продължила да работи като стюардеса! Много години по-късно, през 1971г тя умира от сърдечен удар.

Жената, ударена от ураган пет пъти

3

Morkadis

Мелани Мартинес изгубила четири къщи за 50 години, след ураганите Бетси (1965), Хуан (1985), Джордж (1998) и Катрина (2005), но въпреки това била твърдо решена да остане в Луизиана. „Тук съм родена. Това е моят дом.“ – казва тя.

Трогнати от историята й, продуцентите на риалити шоу избрали дома й за ремонт на стойност $20 000 през 2012г. Късметът й изглеждало се променил, но няколко месеца по-късно ураган от първа категория на име Айзък разрушил новия й дом. Всичко било изгубено. „Изгубих пет къщи от пет бури. Всеки път изравнени до земята.“ – казва Мартинес, която медиите наричат „жената с най-лош късмет в Америка“.

Мъжът нападнат от акула, поразен от мълния и ухапан от гърмяща змия

4

Необичайните случки не са непознати на Ерик Нори. След като едва не загинал от нападение на акула, той бил ударен от мълния и ухапан от гърмяща змия.

Нори ловил риба с копие в Бахамите на 29 юли 2013г, когато акула изникнала зад него и отхапала част от крака му. Свекърът на Нори скочил между него и акулата и му помогнал да излезе на брега, където по случайност почивал лекар от Сан Диего. Нори използвал големи гумени ластици от копието си, за да направи турникет и да спре кръвта от крака си.

Британецът, който преживял 16 големи инцидента

„Бедствието Джон“, както го наричат някои, е 54-годишен индустриален чистач, който вероятно е най-нещастният човек във Великобритания.

Целият живот на Джон Лин е изпълнен с инциденти, като понякога дори е претърпявал по два наведнъж. Като дете той паднал от кон и колесница, след което го прегазил транспортен ван.

Когато бил тийнейджър, счупил ръката си, падайки от дърво.

На връщане от болницата, автобусът му катастрофирал и той си счупил същата ръка на различно място. Датата разбира се била петък 13-ти.

Тогава през 2006г, историята му влиза във вестниците, защото късметът отново му изневерил, след като паднал в канавка на работа.

Американецът, който бил ограбен, наръган, хапан от змии и ударен от мълния

светкавици

Джон Уейд Ейгън влиза в новините през 2011г, след като е откаран в болницата отново, този път ударен от мълния, докато говорел по телефона в дома си.

В миналото, 47-годишният мъж бил ограбван под прицел, докато карал таксито си и бил заключен в багажника. Освен това пострадал, след като бил намушкан в гърдите с касапски нож през 2008г. През 2009г, пък бил ухапан от две змии едновременно.

инфо: izumitelno.com

Вижте още:

Знаци от съдбата, случайности или просто съвпадения?

18 невероятни съвпадения, които оставят много въпроси на този свят!

10 мистериозни съвпадения, които разбиват всякаква логика

Тези исторически съвпадения ще ви докажат, че нищо не е случайно

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.