Най-опасните видове спорт от миналото (ВИДЕО)

3

Всеки жадува за адреналин.

Някои хора изпитват тръпка от малки неща, като например втора чаша вино.

Други хора получават същото чувство, но с приключенски дейности.

Ясно е, че хората преследват адреналина.

В новото видео от канала Top of the tops във Vbox7 ще видите различни видове спорт от миналото, които показват, че нашите предци са били готови да рискуват живота си или някой свой крайник за малко удоволствие.

Панкратион

Спортът произхождащ от Древна Гърция, въведен е в програмата на древните олимпийски игри през 648 г. пр.н.е.

Спортът е съставлявал комбинация от бокса и борба. В древния Панкратион е имало само три правила – не е било позволено да се атакуват очите на противника, да се хапе и да се ударя в гениталиите.

За кратко време той става много популярен в целия древногръцки свят. Тежките травми и смъртни случаи са били често срещани в боевете. Тренировките са се провеждали на специални места наречени Палаестри (тренировъчни зали).

Участниците в боевете се изтегляли чрез жребии от сребърна урна. Не са съществували категории и времетраенето на боевете не е било разпределено в рундове.

Останалите спортове вижте във видеото:

инфо: vesti.bg

Вижте още:

Най-опасните химикали в света

6-те най-опасни туристически дестинации в света

10 от най-опасните места на Земята

Опасни градове, които не трябва да посещавате сами

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.