НАСА възнамерява да оглави международна програма за изучаване на Луната

НАСА възнамерява да оглави международна програма за изучаване на Луната под егидата на САЩ, заяви директорът на американското космическо ведомство Джим Брайдънстайн пред телевизия „Фокс нюз“.

„Има само една страна, способна да сформира международна коалиция, за да може човек отново да стъпи на Луната, и това са САЩ“, заяви Брайдънстайн.

Директорът на НАСА съобщи, че на Космическия симпозиум в Колорадо Спрингс той се е срещнал с 20 ръководители на национални космически ведомства по въпроса за завръщането на астронавти на Луната. САЩ ще играят водеща роля в това начинание.

Брайдънстайн припомни, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е поставил задачата пред НАСА не само да се завърне на Луната, но и да се задържи там. За тази цел ще бъде използвано международното сътрудничество и участието на частния сектор. На Луната са налични милиони тонове воден лед, който може да бъде използван за поддържането на живота на нашия естествен спътник. Ледът може да се използва и за получаването на въздух, както и в качеството на ракетно гориво.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Учен ще съди НАСА, иска да признае, че крие база на извънземни (ВИДЕО)

Директорът на НАСА: Трябва да обърнем внимание на Космоса, за да се защитим

Учен от НАСА: извънземните може вече да са били тук

Планетарният сблъсък формирал Луната е оставил и елементи за възникване на живот на Земята

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.