НАСА затвори устите на онези, които се съмняват в глобалното затопляне с това апокалиптично ВИДЕО

10

Годината, която оставихме зад нас е най-горещата, след като започнало отбелязването на температурите през 1880-та година. А наскоро бе публикуван и видеоклип, който визуализира невероятните и зашеметяващи скокове на температурите.

Вече три поредни години, ако не броим 2017 г., са поставени нови температурни рекорди според анализите на НАСА и Националната океанска и атмосферна администрация. Те вземат информация от различни метеорологични станции по целия свят, пише tocka.com.

В момента НАСА използва около 6300 станции, станция за антарктически изследвания, както и кораби, които измерват температурата на моретата.

Това, което показва видео записа, е, че нивото на въглероден диоксид от края на 19-ти век се е повишило, както и това, че температурата е нараснала с 1.1 градуса по Целзий.

Но фактът, който е най-тревожен е, че повишаването на температурите се е случило точно в последните няколко десетилетия, така че 16 от 17-те най-горещи години са се случили точно от 2001 г. чак до днес.

Не очакваме, че от сега постоянно ще се поставят нови температурни рекорди, но дългосрочната тенденция на глобално затопляне е повече от очевидна, посочват от НАСА.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.