Негативната енергия в ъглите на къщата може да бъде почистена

Ъглите са източник на проблеми и лош късмет и за това свидетелстват народните поверия. Почиствайки опасните места от отрицателна енергия, можете да избегнете неприятности и беди.

От древни времена хората обръщат внимание на ъглите и има сериозни причини за това. Някога на тези места злите духове се криели и така се натрупвала отрицателна енергия, поради което проблемите и неудачите се появяват в къщата.

Много хора не придават голямо значение на предупрежденията на нашите предци и спокойно съхраняват вещи в ъглите или изпращат палавите деца там. Както се оказа, подобни действия могат да доведат до опасни последици, ако ъглите не бъдат изчистени от негативната енергия навреме. Предлагаме ви някои прости начини за почистване и защита.

Ъглите винаги са се считали за най-опасното място в дома, затова хората са направили всичко, за да неутрализират енергията и да предотвратят притока на отрицателна енергия. За тази цел нашите предци са поставяли в ъглите амулети, метални вещи или бижута, изработени от благородни метали. Смятало се е също, че с поставянето на хляб или мед в ъгъла човек може да изгони злите и нечисти сили от къщата.

Ъглите винаги са приемани като магнит за зли духове и проблеми. Най-често за почистването на ъглите от отрицателна енергия се използва метла. Трябва да я поставите в ъгъла с дръжката надолу и периодично да я изплаквате със студена вода, за да отмиете натрупаната отрицателна енергия.

Вярващите могат да използват икона за тази цел. Поставете изображенията на светци във всеки ъгъл на къщата. За да прогоните отрицателните и нечисти сили от ъглите, трябва всеки ден да четете молитви пред иконите, за да почистите къщата.

За да проверите ъглите за наличие на отрицателна енергия, е необходимо всяка седмица да поставяте църковна свещ във всеки ъгъл. Ако пламъкът гори неравно и пръщи, това означава, че в ъгъла се е натрупала отрицателна енергия. В този случай оставете свещта да изгори и заровете восъка далеч от дома си.

Можете да почистите ъглите от зли духове и отрицателна енергия, като използвате обикновена трапезна сол. За целта поръсете щипка във всеки ъгъл. Правете този ритуал веднъж седмично, тъй като солта бързо абсорбира отрицателната енергия. Изхвърлете остатъците от солта и поръсете с нова.

инфо: bukvarche.com

Вижте още:

Не е за вярване, но само с един плод може да почистите дома от лоша енергия

Как домашните любимци помагат на хората

След кавга в дома, този ритуал ще ви помогне да възстановите мира

7 неща в дома ви, които носят безпаричие, болести и негативизъм, изхвърлете ги още днес

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.