Необичаен акварел на Хитлер се продава на аукцион в САЩ

1

Акварелен натюрморт, нарисуван от нацисткият диктатор Адолф Хитлер в нетипичен за него стил, ще бъде предложен в четвъртък за продажба на търг в Лос Анджелис, съобщи вестник „Гардиън“.

Платното е рисувано през 1912 г. от 23-годишния Хитлер, който по онова време е бил беден художник. На картината е изобразен букет от оранжеви, червени и бледо-розови цветя, поставен в синя керамична ваза. Според експерти това е рядък сюжет за Хитлер, който по онова време е рисувал основно градски пейзажи и сгради.

Наддаването за акварела с размери 27 на 34 сантиметра ще стартира от 30 хил. долара.


Хитлер е увлечен от изобразителното изкуство още от детството си, а в юношеските си години започва да рисува, като под четката му са излезли общо около 2 хиляди картини. Той дори опитва дори да влезе във Виенската художествена академия, но след неуспешните опити става доброволец в Първата световна война, след което започва изявите си на политическото поприще.

Натюрмортът е принадлежал на галериста Самуел Моргенщерн, който започва от 1911 г. да продава картини на бъдещия вожд на Третия Райх, опитвайки се да му помогне да си изкарва прехраната. По ирония на съдбата след идването на Хитрел на власт Моргенщерн е лишен от своята изложбена зала и изпратен в гетото на полския град Лодз, където умира през 1943 г.

Картини на Хитлер редовно  се появяват в различни аукциони, като началните им цени са различни – между 3 и 35 хил. долара, и са достигали до 130-170 хил. долара.

инфо: mediapool.bg

Вижте още:

СУПЕРМОДЕРНА НАЦИСТКА БАЗА СКРИЛА ХИТЛЕР ПОД АНТАРКТИДА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.