Никола Тесла създава машина за пътуване във времето. Експериментът “Филаделфия“ го доказва

тесла

Експеримент „Филаделфия“ вероятно е свързан с пътуването във времето. Въпреки че за днешните учени това е малко вероятно, за сръбския учен и физик Никола Тесла е било напълно осъществима реалност.

Или поне това твърди нова теория на конспирацията, според която известния учен е участвал в експеримент „Филаделфия“. И недвусмислено е доказал съществуването на пътуването във времето.

Като един от основните герои на тази мистерия от средата на 20-ти век е военният кораб на американския флот, който при неизяснени обстоятелства е изчезнал, а след това се появил стотина километра. Експериментът известен като „Проект Рейнбоу“ или експеримент „Филаделфия“ ( твърди се, че се е разиграл в пристанището на американския флот във Филаделфия) е между любимите мистерии за мнозина, въпреки липсата на доказателства за случилото се. Всъщност се твърдяло, че е тествана нова технология, която би могла да направи кораба невидим за вражеските радари.

Според твърденията на теоретиците, точно електромагнитно излъчване е разкрило, че американския разузнавач е извършил пътуване във времето към края на месец октомври през 1943-та година. Когато генераторите се включили, а корабът да бива обвит от електромагнитен защитен балон, той станал невидим — буквално! Няколко секунди по-късно (а според някои теории и часове по-късно) се появил на стотина километра от Филаделфия. Всъщност, когато генераторите са били изключени и облъчването прекратена, корабът отново се появил. Няколко членове на екипажа безцелно се скитали на палубата, без да могат да обяснят какво се е случило и къде изобщо се намират. Обяснението било просто — това е първият път за човека, когато е изложен на толкова силно електромагнитно излъчване.

Каква е била предполагаемата роля на Никола Тесла в този мистериозен проект, може би никога няма да бъде доказано, но, както се смята, ученият от него се е отказал още през 1942 г., тъй като разбрал какви могат да бъдат последствията. Според някои теории, той отказал да участва и затова е бил преследван, а освен това направил опити и да саботира експеримент „Филаделфия“.

Десетилетия назад се разказват множество легенди за важни ръкописи, мистериозно изчезнали от архивите. За експеримент „Филаделфия“ има множество документални филми, а са написани и няколко книги. Най-голяма публичност привлече Ал Биелек, който в самото дело твърдял, че е бил един от членовете на прочутия мистериозен екипаж на „Елдрич“, който пътува през времето. Говори се, че по този проект като съветник е работил и Алберт Айнщайн, който точно по това време обяви, че ще се оттегля от науката. Никола Тесла пък умира на 7 януари през 1943 г. — два месеца след началото на разследването на изчезването на военния разузнавач от радарите.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.