Нищо не е случайно, затова не бързайте да обвинявате

съдба

Първо – приемете ситуацията такава, каквато е. Например, аз сам привлякох тази ситуацията в своя живот, с дела, думи и мисли. По този начин можете да поемете отговорност за своите действия и да отворите вратата на мъдростта. Това е единственият път към просветлението. Решили сте да прехвърлите отговорността на някой друг? Тръгнали сте по пътя, който води към духовна деградация. По него няма израстване.

Второ – (ментален труд) открийте и осъзнайте грешката, която е причината за неприятната ситуация. Може би няма да разберете това веднага, но размишленията ще дадат плод, това ще бъде като озарение. Не забравяйте, че нищо не е случайно, така че своевременно запушвайте устатата на своето его, което ще се опитва да спре анализа.

Не е излишно да си припомните какво сте казали на опонента си в неприятната ситуация. Премерете обвиненията върху себе си – тази дреха не е ли ваша? Ако в човека нещо ви дразни – значи това нещо го има и във вас. Чукайте и ще се отвори …

Трето – духовна работа върху себе си – ликвидиране на откритите причини – аспект на вашето его. Техники има много, можете просто чрез контролиране на мислите да следите този аспект на проявление на егото и да осъзнавате (приемате) и то постепенно ще изчезне.

Можете също така да практикувате противоположността на този аспект. Опитайте с различни варианти. Външната реалност – това е проява на вътрешния ви свят.

Желанието да се промени света или друг човек -това е висша проява на вашето его. Ето защо изкоренете у себе си всякакви опити да правите това и да мислите за това.

Разбирането, че нищо не е случайно, значително ще ускори вашия път. Светът ще се промени само тогава, когато се промени вашия вътрешен свят!

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Мм 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.