Нова археологическа находка излезе при разкопките на Шишковата градинка във Варна

Снимка: Булфото

Нова излезе при ремонта на Шишковата  градинка във Варна.

От Регионалния исторически музей във Варна обясниха, че се касае за крепостна стена от Одесос от късноримската епоха с широчина близо 3 метра, предаде агенция Булфото.

Снимка: Булфото

При проучването са открити и няколко артефакти с изрисувани божества по тях. Припомняме, че неотдавна на обекта бяха открити части от османска улица и стар керамичен водопровод. Очаква се находките да бъдат експонирани и достъпни за варненци и гостите на града след приключването на обновяването на площад „Екзарх Йосиф“.

Снимка: Булфото

Ремонтните работи, които започнаха на ул. „Михаил Колони“ и Шишковата градинка продължават. Обектът е част от проект „Естетизация и модернизация на градската среда“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“. Предвижда се пълно облагородяване на ул. „Михаил Колони“, която е една от връзките на пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ с Морската градина и плажа.

инфо: novini.bg

Вижте още:

10-те най-предпочитани дестинации за уикенд пътуване в България

Старосел – малкото село в центъра на България с три неустоими изкушения

Това са най-странните места в България, обвити в мистерии

10-те най-високи водопада в България

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.