Новият вирус стигна Германия

 

Първи случай на заразен с новия коронавирус беше потвърден в Германия, предаде ДПА, като се позова на говорител на баварското министерство на здравеопазването.

Пациентът е мъж от района на Старнберг в Бавария, на около 30 км югозападно от Мюнхен.

Той е в стабилно състояние, посочи в изявление баварската служба за здравеопазване и безопасност на храните. Мъжът е под медицинско наблюдение и е изолиран.

Говорителят на баварското министерство на здравеопазването каза, че има малък риск от заразяване на други хора в провинцията. Хората, които са били в контакт с пациента, са били информирани подробно за симптомите, предпазните мерки и пътя на разпространение на вируса.

Случаи на заразяване с новия коронавирус бяха регистрирани също в Южна Корея, Тайван, Тайланд, Непал, Виетнам, Саудитска Арабия, Сингапур, САЩ, Канада, Франция и Австралия. Редица държави в Европа и в Азия планират да евакуират своите граждани от град Ухан, който е епицентър на епидемията. Япония, САЩ и Франция вече са започнали дейностите по репатриране.

Броят на починалите от пневмония, причинена от новия коронавирус в Китай, достигна 106 души,

предадоха информационните агенции, като цитираха данни на китайските власти. Броят на заразените нарасна на 4515 души, предаде агенция Синхуа. Първи смъртен случай от новия вирус е регистриран и в Пекин, съобщава Ройтерс. Само през последното денонощие в провинция Хубей са починали 24 от заразените. Епицентър на епидемията е най-големият търговско-промишлен център в тази провинция – град Ухан, с население повече от 11 милиона. В по-голямата част от провинция Хубей, където живеят близо 60 милиона души, са въведени ограничения за пътуване.

Националната имиграционна администрация на Китай призова гражданите да преразгледат плановете си за пътувания в чужбина, за да намалят движението през граница с цел спиране разпространението на вируса.

Китай разполага с необходимите способности и ресурси, за да победи епидемията

от пневмония, причинена от новия тип коронавирус, заяви китайският външен министър Ван И днес на среща с ръководителя на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус. „Искам да ви уверя, че Китай разполага с възможностите, решителността и ресурсите за бързо справяне с епидемията, причинена от коронавируса”, каза Ван И на среща с Гебрейесус, която се състоя в гр.Диаоютай.

Филипините временно спряха издаването на туристически визи за пристигащи от Китай, за да предотвратят разрастване на заразата.

Монголия пък стана втората държава, след Северна Корея, която затвори границата си с Китай заради заразата.

В тези две държави обаче няма регистриран случай на заболял от новия вирус, който отне живота на поне 81 души в Китай. Монголия затвори училищата, университетите и спортните зали за повече от месец – до 2 март.

Morkadis

Новият коронавирус 2019-nCoV поражда у заразените грипни симптоми и може да предизвика тежки дихателни проблеми.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

Най-мистериозните вируси, тормозещи човечеството

Глобалното затопляне може да събуди древни смъртоносни вируси

Защо Китай не каза цялата истина за новия коронавирус

Най-смъртоносните вируси: Убийците от епруветка са способни да избият стотици милиони хора

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.