Няма да повярвате какво казват учените за филмите на ужасите

%d0%b5%d0%ba%d0%b7%d0%be%d1%80%d1%81%d0%b8%d1%81%d1%82

Филмите на ужасите влияят положително на човешкия организъм, защото го поставят в предизвикваща катарзис ситуация и засилват имунната система, установиха учени, цитирани от Нюзру.Докато гледаме филми на ужасите, преживяваме нещо, което надали ще изпитаме в реалния живот, обясни психологът Марк Грифитс от университета Нотингам Трент. Това води до катарзис и дава излаз на емоции и натрупало се разочарование.

Освен това филмите на ужасите активират имунната система като при попадане на зараза в организма. Учени от университета на Ковънтри изследваха кръвта на доброволци, докато гледат филми на ужасите и след това. Резултатите след киносеанса показаха, че в кръвта на участниците се е повишила концентрацията на левкоцити.

Филмите на ужасите пораждат нещо подобно на реакция, известна като борба или бягство. В кръвта се освобождава голямо количество адреналин, който мобилизира имунната система и дори може да допринесе за отслабване. Ако човек има проблеми със сърцето обаче, подобно покачване на адреналина може да е много опасно.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Росица 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.