Онлайн срещите са променили структурата на обществото

онлайн

Дигиталните услуги за запознанства на хора онлайн са постигнали много повече от простата промяна на предпочитания начин за намиране на идеалната половинка. Оказва се, че те променят и фундаменталния начин, по който работят нашите социални мрежи.

Според учени, които са изследвали онлайн запознанствата, новият начин за търсене на любов и секс свързва обществата по съвсем нов начин и събаря много граници. А което е и много по-интересно, дори увеличава броя на силните дългосрочни връзки.

Съвсем доскоро връзките започваха с усмивка лице в лице и ръкостискане. Сега започват с натискане на бутона на мишката или движение на пръста по екрана на телефона. Стигмата върху онлайн запознанствата се изпари с годините.

Обществото може да бъде моделирано като мрежа с взаимосвързани пресечни точки.Там индивидите са точки и връзката между тях описва силата и вида на техните отношения. Повечето хора са свързани с около стотина точки, включително семейството и приятелите.Ние може да проследим връзката си с хора, като например известни актьори, в изненадващо малко стъпки. Колкото по-отдалечени са връзките толкова по-слаби са те, но техният брой е наистина малък, както до известни хора, така и до напълно неизвестни и случайни хора по планетата, с които си мислим, че нямаме никаква връзка.

Структурата на нашите връзки в модерното общество се характеризира с преминаването на практика на всякакви граници и с увеличаването на броя на силни връзки между хората.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Най-големите лъжи във “Фейсбук“

Какво прави интернет с паметта ни

Какви са фобиите в ерата на интернет и смартфона?

Facebook профилът – рецепта за самоувереност

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.