Опасен ли е Ватиканът за света? Обвиняват църквата за множество убийства

ватикан

Лоното на римокатолическата църква – Ватиканът, е едно от най-красивите места на Земята, но и територия, изпълнена с множество тайни. Какво се върти в главата на папата, какво се крие в тайните му архиви и какви глобални виждания има за света, остават скрити за хората.

Началото на католическата църква е поставено още през I век, превръщайки я в една от най-големите християнски църкви в целия свят.

Тя контролира близо 1,2 милиарда души и въпреки че Ватиканът не е имал толкова голяма роля преди 1506 г., когато започва строежът му в Рим, той се счита за сърцето на католицизма.

Това може и да е истина, след като базиликата „Св. Петър“ е едно от най-свещените места на Земята, но има и друга версия за историята и живота на Ватикана, за която мнозина не знаят… една доста по-мрачна страна на католицизма.

През цялото вековно съществуване на Ватикана винаги е имало хора, които са разпространявали различни вярвания и теории за това какво се случва зад масивните му стени. Някои смятат, че архивите на църквата крият тайни, които не могат да бъдат достигнати от обикновения човек, а само от шепа достойни духовници. Други са убедени, че именно тя стои зад някои от най-важните събития в историята на човечеството.

А трети, макар че множеството вярващи биха опровергали тази теория, твърдят, че Ватиканът отдавна знае за съществуването на извънземните, но прави всичко възможно това да не стане обществено достояние.

Още самото място, на което Ватиканът е построен, е съмнително и мрачно. Твърди се, че в основите на „най-малката държава“ лежи древен некропол, наречен „градът на мъртвите“. Там близо 2000 години са били извършвани тайни жертвопринушения в дните, когато християнството не било официално призната религия, а християните били гонени и убивани.

В съвременната история на човечеството името на Римокатолическата църква често е замесвано в скандали, които със сигурност папата би искал да избегне. След излизането на новелите на Дан Браун „Шифирът на Леонардо“ и „Шесто клеймо“, Ватиканът сякаш се стресна и започна да разкрива част от тайните си, опитвайки се да опровергае съществуването на убийствени тайни организации под нейния покрив или съществуването на мистериозни предмети като тъмната материя. Но не успяха, светът така и не се убеди, че Ватиканът не крие нищо. Тъкмо напротив, сметнаха го за опасен за света заради мрачните събития, в които е замесен.

Всичко започва още със смъртта на Линкълн. Според различни конспиратори има информация, че зад убийството на шеснадесетия американски президент стоят йезуитите, а следите водят чак до Ватикана.

Заподозрените за смъртта на Линкълн според обикновените американци са двама – президентът на Конфедерацията Джеферсън Дейвис и вицепрезидентът Андрю Джонсън.

Но и тогава има такива, които откриват по-мрачен заговор срещу Съединените щати. Те обвиняват католиците за много неща, включително убийството на Линкълн. Теорията обаче не свършва дотук.

Бившият свещеник Чарлз Чиники, вероятно чул разказа на друг католически свещеник, разбира, че има заговор за убийството на Ейбрахам Линкълн. Чиники полага усилия да предупреди президента за този слух, но за съжаление е твърде късно.

Разстроен от смъртта на Линкълн, Чиники заявявал, че „Убиецът е нищо друго освен инструмент на йезуитите. В Рим се крият тези, които насочиха ръката му, след като развратиха сърцето му и съсипаха душата му.

Според теорията, Ватиканът се страхувал от успешната американска демокрация и заподозрял в този подем шанс за отслабване на силата на Римокатолическата църква.

Morkadis

Друго добре познато публично убийство е това на Кенеди. И тук са замесени йезуитите и Ватиканът. Смъртта на този американски президент вече години наред събужда множество теории на конспирацията – от случайно рикоширал куршум, през промити мозъци, до Съветския съюз. В цялата тази каша има и място за Римокатолическата църква.

Тази теория има няколко сюжетни линии. Първата твърди, че Виетнамската война била предизвикана не от кой да е, а от Ватикана. Целта им била да разпространят католицизма в азиатската държава.

Това, с което Кенеди е познат, е, че една от главните му цели била да спре военния конфликт и по-този начин да провали плановете на църквата. Естествено, Ватиканът не можел да позволи това и просто се отървал от Кенеди.

Другата теория посочва, че Джон искал да затвори Федералния резерв. Това действие щяло да прекрати притока на средства за йезуитите. Освен това той бил и на път да разкрие тяхното влияние в правителството на САЩ, което със сигурност не им се е харесало. Едно от доказателствата в подкрепа на тази теория е била речта на Кенеди, която носела кодовото име „Речта за тайните общества“. И докато тези две убийства изглежда съмнително да са дело точно на Ватикана, то за други със сигурност се знае, че са извършени точно под негово ръководство.

Първият е случаят с „Отеца на Отечеството“, холандския национален герой Вилем Орански. Той успява да избави по невероятен начин Холандия от испанското владичество. След това католиците решават да му пратят уж покаял се монах, който да се изповяда пред него. Ала той вади нож и го забива директно в сърцето на Орански, доказвайки, че католици и протестанти не могат да живеят заедно под едно небе.

Рим дори подготвил заговор по времето на Елизабет I, поставяйки бурета с барут под парламента на Великобритания, опитвайки се да събори цялата английска държава. За щастие планът е разкрит и кървавият атентат така и не се случва.

Едно от по-скорошните убийства на църквата е това на „Банкера на Бог“, Роберто Калви, който е открит да виси обесен на оранжево въже под мост в Лондон.

Според теориите Ватиканът имал нужда от Калви, за да прикрие парите, които разменят с италианската мафия. Той ги взимал, инвестирал ги и действал почти като офшорна фирма в сърцето на Римокатолическата църква. Със смъртта на Калви изчезват и доказателствата, че католиците някога са работили с мафията. Според една от теориите за неговото мрачно минало, католиците помогнали на нацистите да се скрият след края на военния конфилкт.

Документи, които успяха да видят бял свят, доказаха връзките на Римокатолическата църква с нацистите. Според тях докато всичси ги издриват за да ги накарат да си платят за зверствата, Ватиканът решава да спаси горките души. Остовавава се фондацията „Невидима помощ“, която снабдява нацистите с фалшиви паспорти, чрез които да напуснат Италия и да се скрият.

Друго кърваво събитие, с което най-вероятно е замесен Ватиканът, е масовото самоубийство в „Народен храм“ – протестантската църква на Джим Джоунс.

Теорията тук е следната – Римокатолическата църква искала да докаже на хората, че малките „сектантски“ църкви са опасни и на тях не може да се разчита. Затова пратили свои агенти, които отровили виното, от което всички пили.

Друга теория твърди, че самият Джим Джоунс бил подкупен от Ватикана, за да убие всички, включително и себе си. В края на 2016 г. светът стана свидетел на събития, които силно ще повлияят на бъдещето му – Доналд Тръмп бе избран за президент, Великобритания окончателно реши да напусне Европейския съюз. Но какво общо има Ватикът на с това? Според една не толкова популярна теория Римокатолическата църква изплозва ЕС, за да разпространи католицизма по целия свят. И ако това не се получи, то Ватиканът ще получи поне една изцяло католическа Европа, което също я устройва.

Не на последно място стои друга тайна мисия на католиците и йезуитите – да завладеят света. Теорията е такава – Католическата църква, или по-известна като Ватикана, се контролира от йезуитите. Не само че йезуитите контролират Ватикана, но те са и надзиратели на много големи компании като „Дисни“ и „Макдоналдс“.

Йезуитите се смятат за хора, които владеят левитацията, хипнозата и още много митични сили, което ги прави властелини на човечеството. Те също така са част от една огромна организация, която се състои от известни имена сред илюминатите и масоните.

Най-интересната част от тази теория е, че тя представя папата като фигура, която няма много власт. В действителност има една друга персона, по-известна като „черния папа“, който контролират Ватиканът и йезуитите.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

Конспиративните теории, които се оказаха истина

8-те най-скандални папи в историята

КГБ създал ислямския фундаментализъм

Папата отдавна бил наясно с присъствието на извънземни на Земята?

2017-та – годината на конспирацията

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.