Опасните вещества в Колата

аспартам l

Почти всички обичаме и пием кола, но след като прочетете статията, може би няма да искате да пиете тази напитка. Тя работи като бавна отрова – дори и прехвалената диетична кола.

Освен високото съдържание на захар и карамел, проучванията са показали, че тя съдържа много други опасни вещества. Някои от тях са изкуствени подсладители, които могат да доведат до наддаване на тегло, нарушаване на съня, сексуална дисфункция, да провокират рак, лупус, диабет, както и дегенеративни заболявания.

Това са 10-те опасни вещества, които се съдържат в кола:

1. Аспартам (фенилаланин)

Използва се в по-голямата част на диетични продукти. Високите нива на фенилаланин и метанол в аспартам разрушават невроните и може да доведе до загуба на паметта, мозъчни тумори и рак.

2. Ацесулфам-K (калиев ацесулфам) – изкуствен подсладител. Ацесулфам-K е 150-200 пъти по-сладък от захарта и е потенциален канцерогенен агент.

3. Неотам

7000 до 13 000 пъти по-сладък от захарта (една четвърт чаена лъжичка на неотам съдържа еквивалента от 22 килограма захар). Неотам е сравнително нов и се предлага на пазара, за да замени високо фруктозния царевичен сироп в много продукти.

4. Захарин

300 пъти по-сладък от естествена захар. Той е карциноген и може да доведе до тумори в
на пикочния мехур, както и рак.

5. Цикламат или натриев цикламат

Забранен от FDA, цикламатът е особено вреден за мъжката репродуктивна система, като причинява безплодие .

6. Сукралоза (E955)

Morkadis

600 пъти по-сладка от захарта. Предварителните изследвания показват, че сукралоза може да доведе до увреждане на органи и чревни усложнения.

 7 .Малтодекстрин

Води до алергии.

8. Захароза

Прекомерната консумация на захар може да предизвика промени в настроението, нервни разстройства, диабет, сърдечно-съдови заболявания и хипертония.

9. Високо фруктозен царевичен сироп (HFCS 55)

Високо фруктозен царевичен сироп  удължава срока на годност на продуктите и е по-евтин, отколкото захар. Провокира затлъстяване.

10.Алитам

2000 пъти по-сладък от захарта и не е без калории. Алитам не е одобрен за употреба в САЩ.

Вижте още: 

10 НЕЩА, КОИТО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА СИРЕНЕ НЕ ИСКАТ ДА ЗНАЕТЕ

инфо: http://zdrave.ws/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

5 коментара
  1. Аз 10 години ago
  2. Анонимен 10 години ago
    • Анонимен 10 години ago
    • Анонимен 10 години ago
  3. neli saliu 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.