Отворете третото око по метода на монасите от Шаолин

pixabay.com

Манастирът Шаолин отдавна е разпознаваема марка на Китай

Монасите там се славят с умението да се бият дори със затворени очи. За това им помага невероятната им интуиция. Китайският езотерик Бао Луан разкрива как може да се отвори третото око по метода на монасите от Шаолин…

„Обитателите на манастира всеки ден изпълняват по няколко часа упражнения за усилване на интуицията. Но за начинаещите ще са достатъчни и само 3-5 минути дневно”, твърди Бао.

Преди да се пристъпи към тренировките, е необходима подготовка. Изключете светлината в помещението и изолирайте страничните шумове. Няколко минути в тишина – и третото око е готово за упражнението на Бодхидхарма (основателя на метода).

Седнете на пода в средата на стаята – позата е без значение

Затворете очи и си представете, че в осемте й ъгъла (4 на тавана и 4 на пода) има светещи топки. Те са толкова ярки, че лъчите им минават през вас. Когато картината ясно се оформи в съзнанието ви, преминете към основната част на упражнението, съветва китайският езотерик.

Със средния пръст на дясната ръка докоснете точката между веждите си и леко повдигнете кожата нагоре. Според Бао Луан е важно в този момент да си представите как светлината преминава през третото око на челото ви.

Екстрасенсът твърди, че всички, които правят упражнението на шаолинските монаси всеки ден, гарантирано ще повишат интуицията си.

Манастирът Шаолин е основан в края на V в. от индийския будист Бхадра

След 40 години в манастира идва друг индус – Бодхидхарма. Той обучава тукашните монаси на методи за развитие, които те използват и до днес. Обитателите на Шаолин се усвояват бойни изкуства, за да защитават манастира от враговете. Те толкова са преуспели в това, че мнозина умеят да се бият дори със завързани очи благодарение на изключително силно развитата си интуиция.

източник: popantofi.com

Вижте още:

Третото око – Най-пазената тайна в човешката история

Един ден в манастира Шаолин

10 съвета от един монах от Шаолин как да останем вечно млади

Ако сте стресирани, тази японска техника ще ви успокои точно за 5 минути

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.