Откриха единствена по рода си Галактика

галактика

Учени откриха единствена по рода си Галактика, съобщава в. „Индипендънт“. Според разкритията на учените новооткритата Галактика PGC 1000714 е уникална и представлява невиждан досега феномен. Тя е рядка разновидност на т.нар. обекти на Хоуг, по познати като пръстеновидни галактики – нетипични космически образувания, при които се наблюдава плътно ядро и отделен от него звезден пръстен, съобщи БГНЕС.

Интересното при Галактика PGC 1000714 обаче е, че между ядрото на 5,5 млрд.-годишна възраст и леко синкавия пръстен…. се намира и още един – при това в различен цвят.

Подобна нестандартна диференциация между вътрешния и външния пръстен предполага, че галактиката е преминала през 2 различни периода на формиране. Факт, който подлага на изпитание досегашните теории за галактиките и техния живот.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.