Откриха нов воден резервоар на Марс

марсУчени откриха метеорит от Марс, доказателство за съществуването на друг воден резервоар на Червената планета. Вероятно той е под формата на лед, съобщиха от НАСА.

Резултатите от изследванията са публикувани в списание „Earth и Planetary Science Letters”. Според статията учените са открили марсиански метеорит, паднал на Земята. Той е доказателство, че на Червената планета има още вода.


В момента се работи върху това какъв е обемът на водата, като изследванията са съсредоточени върху т.нар. криосферата – повърхностния слой на планетата. Има предположения, че полярните шапки на Марс могат да са езера със сладка или солена вода.

инфо: БГНЕС

Вижте още: 

БИВША СЛУЖИТЕЛКА НА НАСА: ВИДЯХ КАК ХОРА СЕ РАЗХОЖДАТ НА МАРС ПРЕЗ 1979 Г.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.