Откриха останки от тайнствен подводен град край Неапол

3

Древни находки бяха открити под морското ниво край Неапол, Италия. Според археологическите проучвания те са част от някогашно пристанищно селище, известно като Палеполис.

При анализа на район около Кастел дел Ово, специалистите са попаднали на незабелязани досега четири тунела. Освен това са се натъкнали и на ровове за водене на военни действия. Открили са още и улица, дълга около три метра.

2

Според италианските археолози новите проучвания в районна и откритите останки са много важни. Те дават по-ясна представа за Палеполис и открехват още една част от мистериозния му образ.

Преди 3000 години областта около Кастел дел Ово се утвърждава като притегателен център за много търговци и приключенци, тъй като районът е богат на минерали. Това го превръща в интересно място, за което се борят едновременно и гърци, и етруски.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Подводни неидентифицирани обекти

Подводни градове крият загадки от миналото

Древните загадки на подводния свят

Подводният древен монолит налага преосмисляне на историята

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.