Откриха следи от вода на астероида Бену

Американският космически апарат „Осирис-Рекс“ намери следи от вода на астероида Бену, съобщи НАСА.

Става дума за „хидросъдържащи минерали“, уточни Еми Саймън, научен сътрудник към Центъра за космически полети „Годард“ в Грийнбелт, щата Мериленд. Това учреждение влиза в структурите на НАСА и заедно с още няколко американски научни центрове участва в реализацията на проекта „Осирис-Рекс“.

За наличието на вода на астероида свидетелстват „данните, събрани от два спектрометри“ на автоматичната станция „Осирис-Рекс“, предаде БГНЕС. Тези прибори са открили наличието на хидроксили, или водни остатъци, заяви американското космическо ведомство.

Специалистите смята, че хидроксили има навсякъде по астероида. Това означава, че, вероятно, някога в миналото вода е имало на по-големия астрономически обект, от който се е откъснал Бену, уточниха от НАСА.

инфо: manager.bg

Вижте още:

Огромен астероид лети към нас, НАСА планира унищожаването му

Кои птици са оцелели след астероида унищожил динозаврите?

Уникални кадри бяха заснети на астероида Рюгу

Удар на гигантски астероид е формирал днешния вид на Марс

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.