От четвъртък почти всички дейности на закрито ще се провеждат със сертификат

pixabay.com

На 20 октомври от 17 ч. на площад „Света Неделя“ в София е организиран протест против новите мерки и ковид терора

На пресконференция здравният министър д-р Стойчо Кацаров заяви:

Всички дейности, които се извършват на закрито да се извършват само при наличието на зелен сертификат и контрол на входа
Сертификат ще се изисква за влизане в ресторанти, кина, молове, барове, музеи, спортни събития, театри, университети и др. Това може да става и чрез боледуване, което е установено с PCR или тест срещу коронавирус, направен до 72 ч.

Кацаров добави и че това изискване се въвежда за всички работещи в лечебни заведения, диализни и онкологични центрове, както и за служителите в домовете за възрастни хора.

Спортни събития ще се посещават също със сертификат. Няма да се изискват сертификати за хранителните магазини, банкови институции, аптеките и при превоз в градския транспорт.

На този етап не се предвижда задължително ваксиниране на учителите, но всички ученици от 5-и клас нагоре трябва да носят маски в училище.

Ако тези мерки не дадат резултат, Кацаров обяви, че ни очаква „национален локдаун“.

Мерките влизат в сила от този четвъртък (21 октомври).

На 20 октомври от 17 ч.на площад „Света Неделя“ ще се организира протест срещу „ковид терора, принудителната ваксинация и „зелените паспорти“.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Нюрнбергски кодекс – пълен превод

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.