От 25 години отшелник живее в пещера с кучето си. Всеки, който влезе там, остава без думи (СНИМКИ)

Доста дълго време скулпторът Ра Полет беше познат само на малцина.

Но през 2014 г. документален филм за него е номиниран за “Оскар” – Джефри Кароф създава филма “Копач на пещери”, където разказва на света за този необичаен човек.






Изненадващо, Ра е самоук скулптор. Превръща обикновените пещери на щата Ню Мексико в истински шедьоври! За 25 години от работата си майсторът е преобразил 14 пещери, вече е започнал работа по петнадесетата. Ра не наема помощници: той работи сам, а компания му прави неговото вярно куче, което винаги се върти някъде наблизо.



За да усъвършенства пещерите, Ра използва оригинални орнаменти, които създава интуитивно по свой вкус. Майсторът работи изключително с ръчни инструменти.

Някои пустинни храмове достигат височина 12 метра.


Пещера номер 15 трябва да се превърне във връх на творчеството на майстора – най-колосалната и красива.

Искате да се разходите из тези пещери? По-скоро заповядайте на тази виртуална обиколка с нас! Все още не сте имали такова преживяване – гарантираме ви!

Невероятно, нали? Не забравяйте да споделите тази невероятна красота с приятелите си – нека и те да се порадват и да се вдъхновят!

Това е истински шедьовър на един самоук творец!

източник: novostibg.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.