От 5 март Меркурий е ретрограден! Какво да очакваме

Нека първо си изясним какво означава понятието ретрограден и защо то се наблюдава при планетите, а оттам оказва влияние и върху нас.

Ретрограден означава движение назад. В миналото хората са установили, че в определен период планетите значително забавят движението си, почти спират и започват да се движат в обратна посока през зодиакалните знаци. След това, в друг момент, планетата отново забавя и продължава в посока, в която се е движила преди да предприеме ретрограден ход.

Както знаем, промените влияят върху нашето емоционално, физическо и психическо състояние по един или друг начин. Това е доказано. Ето защо, когато е налице ретроградна планета, тя оказва своето въздействие и върху нас.

В случая – от 5-ти до 28-ми март ретрограден е Меркурий.

Нека видим какво да очакваме и как движението му ще се отрази върху ежедневието ни.

1. Затруднена комуникация – подгответе се за неочаквани ситуации, свързани с общуването ви с околните. Ненавременно падане на батерията, набиране на грешни номера, обаждания от хора, с които не сте се чували отдавна, забравяне на телефона някъде и т.н.

2. Хаос в личната поща – същата работа се очаква и в този тип кореспонденция. Губете на писма, хартиени или електронни, повече спам, писма от непознати.

3. Объркване с транспорта – проблеми с личната кола, повече задръствания, закъснения на градски транспорт и други.

4. Разсеяност – която може да доведе до загуба на документи, пари, ключове и други ценни вещи, така че бъдете внимателни.

5. Трудно общуване с хората в реално време – комуникацията очи в очи също няма да върви по мед и масло. Няма да ви разбират от първия път, може да чуете приказки по ваш адрес, може да научите нещо, което не е съвсем така. За сметка на това има вероятност да срещнете хора, които не сте виждали отдавна… и да закъснеете за срещата заради внезапни ситуации.

6. Проблеми с технологиите – ако работата ви е свързана с компютър, бъдете внимателни, тъй като периодът е благоприятен за допускане на доста грешки. Загуба на файлове, документи, но и откриване на забравени или загубени такива, които ще са ви от полза.

7. Допускане на повече грешки от обикновено – правописни, граматически, пунктуационни.

8. Проблеми с интернет – бавно зареждане, неспособност да откриете това, което търсите.

9. Неприятности с такситата – най-добре ги избягвайте. Заети са, обикалят, взимат повече пари, просто не са окей.

10. Умът ви работи по-изострено – и измисляте нови и интересни идеи. Това е прекрасно, просто не бързайте с осъществяването им. Изчакайте периодът да отмине.

Естествено, не всичко ще ви се случи през тези дни на ретрограден Меркурий, но те няма да са леки, така че бъдете подготвени.

Периодът е подходящ за ретроспекция. Помислете кои планове не сте успели да осъществите досега и работете по тях, не по нови. Поправете допуснати грешки, изпълнете обещания. Казано накратко, направете всичко важно, което досега не сте. Изчистете досегашните си цели и направете път за нови такива.

инфо: sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.