Оувъртън – мостът на кучетата самоубийци

мост

Мостът Оувъртън във Великобритания има славата на едно от най-злокобните места на земята. Всички ние сме чували страховити легенди за едно или друго място, но историите за моста Оувъртън не са просто легенди, предавани от един на друг, а самата истина.

Мостът е построен през 1895 г. от убедения калвинист и член на либаралната партия политик Джон Кембъл Уайт, първи Барон на Оувъртън и до ден днешен се определя като едно от чудесата на Викторианското инженерство.

Мостът се издига на около 18 м над малка долина в близост до великолепното имение Оувъртън, в югозападна Шотландия, близо до град Дъмбъртън.

Под масивният мост се намира каменистото легло на реката Оувъртън Бърн, която в наши дни представлява по-скоро малък поток, широк не повече от няколко метра.

Допреди няколко десетилетия мостът е бил любимо място за разходка на местните жители и техните домашни любимци, но днес той стои изоставен от всички. Причина за това са над 50 случая на самоубийства на кучета за последните 50 години.

Четириногите спътници на хората без никаква видима причина са се хвърлили от моста и са намерили смъртта си в острите камъни отдолу.

Жителите на околните населени места са го нарекли Мостът на кучетата самоубийци. Пикът на самоубийствата е бил пред първата половина на 2005 година, когато само в рамките на шест месеца пет кучета са избрали да сложат край на съществуването си.

Учените нямат обяснение за странното поведение на животните, които без никаква видима причина прескачат каменния парапет и политат към смъртта си.

Има и други зловещи подробности, които засилват мистерията около моста. Всички кучета са скочили от моста на едно и също място – пространство между последните два парапети от дясната страна на моста.

Самоубийците са били от по-дългоносите породи кучета – лабрадори, коли и ретривъри.

Зловещият мост Оувъртън не е отнемал само кучешки животи. На неговата сметка има и два човешки живота. През 1994 г. местният жител Кеми Мой хвърля бебето си от моста, като твърди, че го е направил, защото то е било „Антихриста“.

Малко след това и той полита оттам, в търсене на покой, който само смъртта може да му даде.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.