Паранормални гори по света

Гората Хоя Бачу

Гората Хоя Бачу е наречена Бермудският триъгълник на Трансилвания. Тази гъста гора придобива най-напред известност в края на 60-те години, когато биологът Александър Сифт заснема и показва няколко невероятни снимки на летящи дискови предмети в небето над гората. Хората, които влизат в гората, необяснимо защо получават обриви или започват да се чувстват много леки и болни. Също така е известно, че електронните устройства причиняват необяснима повреда в района. Някои паранормални изследователи свързват тези неизвестни неизправности с паранормална активност.

Някои смятат, че гората е вход към друго измерение. Разказват се няколко истории, които показват, че хората влизат в гората и губят ориентация, без да си спомнят как са прекарали времето си там. Една такава история се фокусира върху 5-годишно момиче, което се лута в гората и се изгубва. Тя се връща от гората след 5 години – по-стара, но все още с дрехите, които носи в деня на изчезването си, без дори да споменава и да има ясен спомен къде е била.

Съвсем наскоро паранормалната енергия на гората придобива формата на политергична и призрачна дейност. В един паранормален телевизионен сериал следовател в гората е надран и хвърлен на земята. Хората също твърдят, че виждат ярки светлини в гората Хоя Бачу. Тази паранормална дейност изглежда се съсредоточава в необясним перфектен кръг в гората, където нищо не може да расте. Взетите проби от почвата на това място са анализирани, но резултатите показват, че няма нищо съмнително, което да предотвратява растежа на растенията.

НЛО, зона на мъртва растителност, светлини без логически източник, политергична активност, призрачна активност, духове и неправилно функционираща електроника са документираните паранормални събития на тази страховита гора. Макар че повечето от историите за това легендарно местоположение може да са преувеличени, трудно е да се пренебрегне факта, че в тази гора се случва нещо необяснимо, като се имат предвид последните добре документирани събития на политерапията.

Гората на самоубийците Аокигахара в Япония

Аокигахара, известна още като Море от дървета, е гора в Япония, която се намира в основата на връх Монтана, в подножието на затихналия вулкан Фуджи. Той има исторически връзки със злите духове на японската митология. Мястото е мрачно, тихо и зловещо. Там няма никакви признаци на живот, не се чува дори повея на вятъра. Друго нещо, което прави тази гора различна от останалите, е, че тя подтиква хората да се самоубиват.

Самоубийството е сериозен проблем в японското общество. Някои дори казват, че Япония в момента преживява самоубийствена епидемия. Въпреки че японското правителство е криминализирало самоубийството, то все още се толерира в сегашното японско общество и понякога дори се разглежда като морален начин да се сложи край на живота. Тази гледна точка на самоубийството произтича от японската традиция, че в този акт има самоувереност. По времето на императорска Япония буквално се смяташе за чест някой да се самоубие за страната си. Камикадзетата и кайтен торпедата са примери за такива самоубийства. Също така легендарният самурай можеше да умре почтено само в битка или в ритуално самоубийство. Но защо толкова много хора отиват в Аокигахара, за да сложат край на живота си? Какво е специалното за това място?

От 50-те години насам повече от 500 души са се самоубили в гората. През 2002 г. там са открити 78 тела. Тази цифра бие предишния рекорд от 1998 г., когато са намерени 73 мъртъвци. През 2003 г. бройката нараства, като в гората са открити 100 тела. След това японското правителство престава да публикува данни колко точно тела са открити в гората, за да се отклони вниманието от Аокигахара като горещо място за самоубийства. Въпреки това правителството ежегодно претърсва зловещото място за още жертви, като са открити и ценности, останали от починалите.

Някои свързват множеството самоубийства с романа Тъмно море от дърветата на Сейчо Мацумото от 1960 г. В книгата двама забранени любовници се самоубиват заедно в тази гора, но тази теория няма смисъл, тъй като самоубийствата започват преди 1960 г., така че изглежда, че гората е вдъхновила историята. Също така гората отдавна е свързвана със смъртта.

През 19-ти век Аокигахара се използва за древна практика, според която се изоставят старейшините в отдалечени места, когато семействата им не могат да се грижат повече за тях. Там те са оставяни на произвола на съдбата без хляб и вода.

Но каквото и да кара хората да се самоубиват в тази гора, безспорно е, че тя се е превърнала в магнит за тези, които са уморени от живота. Положението е толкова отчайващо, че японското правителство дори поставя знаци през гората с оптимистични послания като Моля, преосмислете и Помислете за вашето семейство. Въпреки максималните усилия самоубийствата все още са факт. Аокигахара е като филм на ужасите, тя привлича със страшна сила не само депресираните и отчаяни хора, а и почти всеки, който отиде там.

Много паранормални следователи са имали възможността да разследват това място. В епизод на дестинацията за истината на Sci-Fi канал, разследващ екип влиза в Аокигахара с намерението да проведе паранормално разследване. По време на разследването екипът открива отдавна изоставен къмпинг и семейна снимка, нарязана на парчета. Това води до нарастване на напрежението сред изследователите. Екипът също така разкрива две интересни доказателства. Единият е призрачен глас, който като че ли изговаря думите Излез. Другият е видео доказателство за това, което изглежда като странна човекоподобна форма в гората.

Morkadis

Мнозина твърдят, че Юрий преследва гората. Юрий е дума за неспокойни японски духове. Други твърдят, че демоните обитават гората и когато хората влизат със самоубийствени мисли, демоните ще им попречат да се върнат назад. Някои са описали това преживяване дори когато не имали намерение за самоубийство, а просто са посетили гората. Те описват чувство на страх и паника и казват, че на това място сякаш дърветата се опитват да ви поглъщат.

Ако планирате посещение в тази гора в бъдеще, не забравяйте да държите очите си отворени за неспокойни призраци на самоубийство и да слушате за стенанията им на агония. Също така донесете записващо устройство, защото районът е горещо място за електронно гласово явление.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

14 туристически дестинации, от които ще ви побият тръпки

6 места, на които можете да срещнете извънземни, едно от тях е на Балканите

10 интересни паранормални феномена

Истински паранормални истории, достойни за филми на ужасите

9 туристически дестинации, които само най-смелите посещават

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.