Пентагонът открива нов отдел за разследване на НЛО

pixabay.com

Нов отдел в Пентагона ще разследва наблюдения на неидентифицирани летящи обекти  – „Група за синхронизиране на идентификация и управление на въздушни обекти“ (AOIMSG). Той ще комбинира своите усилия и тези на правителството на САЩ за откриване и идентифициране на обекти от държавен интерес във въздушното пространство и за оценка и елиминиране на всички свързани с безопасността на полетите и националната сигурност заплахи.

Създаването на новия отдел беше заложено в Закона за националната отбрана, приет през декември миналата година. Подновеният интерес към темата през последните години идва след публикуването на видеоклипове, заснети от американски военни пилоти, на които се виждат обекти, движещи се с невъзможна скорост и изпълняващи сложни маневри във въздуха.

Въпросът за свръхестественото в тези наблюдения обаче е спорен.
От една страна, притесненията на САЩ по-скоро са свързани с възможните постижения на чуждите правителства в областта на технологиите, застрашаващи американската национална сигурност и господство във въздуха, особено след съобщения за „инциденти“ и „наблюдения“ в близост до ключови военни бази и стратегически обекти.

Русия, и особено напредъкът на Китай във военно-промишлено отношение е от първостепенна грижа.  Китай вече разполага с хиперзвуков глайдер, който излита в Космоса и може да извършва обиколки около Земята с ядрено оръжие на борда си, нанасяйки орбитални удари по САЩ. До момента те са неуловими за противоракетната отбрана на Вашингтон.

От друга страна, има и възможни научни обяснения на много от наблюденията. Например, „ярко зелено“-то НЛО над Канада, докладвано през юли 2021 г., се оказва метеорният поток Персеиди, чиито яркозелени ивици всъщност са изгарящи в атмосферата метеорити. Снимка на звезда извън фокус, както и оптична илюзия, наречена паралакс (промяна на видимата позиция на обекта по отношение на отдалечения фон в зависимост от местоположението на наблюдателя) лесно могат да се сбъркат с НЛО във видеоклиповете на пилоти от военноморските сили на САЩ.

Създаването на отдела идва няколко месеца след излизането на дългоочаквания доклад на Министерство на отбраната и Службата на директора на националното разузнаване на САЩ през лятото на 2021 г. Там, на девет страници, е направена оценка на 144 предишни доклада за всичко, известно за НЛО до момента. Обяснен е само един. Останалите все още са загадка.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Изненада: Триъгълно НЛО бе открито на СНИМКА от совалка на NASA

Пилот засне флотилия от НЛО над Тихия океан (ВИДЕО)

НЛО се появи под носа на китайския роувър на Луната (СНИМКА)

НЛО над Чернобил спасява Европа

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.