Пирамидите в Босна стимулират духовните сетива и активират здравето на човек

%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%b4%d0%b8-%d0%b1%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%b0

Представяме ви едно изключително интересно интервю за Портал12 с откривателят на Босненските пирамиди – д-р Семир Османагич. Представата за историята на човечеството и схващанията ни за еволюцията придобиват нови измерения, след запознаване с дългогодишните проучвания на уникалните пирамидални комплекси в близката до България, Босна, съобщава Портал12.

Д-р Османагич, този пирамидален комплекс е най-старата изкуствена машина в света датираща от средата на ледената епоха, около 6 хиляди години след изчезването на неандерталците. Този факт ни дава ново възприятие за историята, на което много хора се противопоставят. Какви са най-новите открития и те потвърждават ли древния произход и важността на босненските пирамиди?

„Археологически Парк: Фондация Босненска Пирамида на Слънцето“ управлява проекта за босненските пирамиди вече 11 години – от 2005 година насам. Паркът е станал най-активната археологическа забележителност в света. Също така е станал синоним на интердисциплинарен научен проект в сета на археологията. Досега всички изследвания на пирамиди – в Египет, Мексико, Китай, Перу – са били притежавани само и единствено от археолозите. Но те нямат знанията, за да дадат отговор какво е истинското предназначение на пирамидите. А ние никога не откриваме публична информация относно датирането на гореспоменатите пирамиди.

В случая, за проекта с босненските пирамиди ние сме направили повече от 17 радиовъглеродни датирания в лаборатории в Германия, Полша, Украйна и Швеция. Диапазонът по отношение на възрастта на пирамидите и подземните лабиринти-тунели е между 17 и 38 хиляди години. Най-често между 32 и 35 хиляди години. И така, по научен път ние доказахме, че тези структури в сърцето на Босна са били изградени много преди сегашния цивилизационен цикъл, който е започнал през Неолита.

Вие споменахте неандерталеца – това е вид, който няма нищо общо с хомо сапиенс. Обикновено възприемаме неандерталеца като много примитивен, пещерен човек. Всъщност не е бил толкова примитивен, колкото си мислим. Но, разбира се, той не е имал нищо общо с босненските пирамиди.

Този пирамидален комплекс как влияе на нашето здраве и на развитието на нашите духовни сетива? Той част ли е от енергийната решетка на Земята и ако е така – каква роля изпълнява в нея?
През последните 200 години египтолозите ни казват, че пирамидите, както и тунелите, са построени от фараоните. Тези две предпоставки са грешни. Най-големите, най-старите и най-недосегаемите пирамиди са построени много преди познатите фараонски династии – от първата до петата. Преди всичко учените трябва да изместят времевата линия в миналото. Да се позоват на Торинския списък на египетските царе. Според него в Египет има три фази – фаза на боговете, фаза на полубогове, фаза на синовете на боговете. Последната фаза на синовете на боговете е около 5 300 години и много точно пасва на познатите фараони. Но те са управлявали Египет за 10, 20 години всеки. Полубоговете са управлявали по стотици години, а боговете – хиляди години. Боговете не биха построили пирамиди за едно мъртво тяло. Пирамидите са били построени, за да служат на живите общества в продължение на хиляди години.

В случая с Босна, наблюдаваме този проект от гледната точка на четири аспекта – научен, енергиен, духовен и лековит. Вече казахме, че това е интердисциплинарен научен проект, който включва конвенционални науки, като археология, геология, египтология, палеонтология, почвознание и др. но също така ние използваме високотехнологични сателити, георадар, радиовъглеродно датиране, геотермална енергия и други техники.

Вторият аспект е енергийният. Ние разбрахме, че пирамидите не са просто структури. Те генерират много специфични енергийни полета, честоти и вибрации, като някои от тях могат да бъдат измерени с нашите научни инструменти. Затова трябваше да помолим за подкрепа от физици, електроинженери и звукови инженери.

Следващият аспект е духовният, но не както са ни учили в училище – свързан с религии, а в смисъл на това, че всеки от нас трябва да развива духовните си сетива, за да чувства отвъд физическото измерение.

В 21 век говорим за пет физически сетива и едно духовно – шестото чувство. Дервните хора са знаели, че освен петте физически, ние имаме поне 30 (тридесет) духовни сетива.

Сред тях, първите пет духовни сетива са двойници на петте физически. Следващото ще е телепатия – обмен на мисли. Телекинеза, телепортация, способност да виждаме аурата на другите, да виждаме цветовете на аурите, да виждаме информация в аурата, да виждаме изтичане в аурата и да го поправяме. Древните са използвали структури като мегалитните кръгове и Стоунхендж в Англия, в Швеция, Франция, Китай, Египет, Босна, Мексико, Перу, Тибет. Така че, биха могли да използват енергията на пирамидите и енергийните полета, идващи от мегалитите, за да подобрят полето на човешката аура. Като подобряваме енергийното поле около телата си, можем да създадем възможност за подобрение на духовните си сетива.
И сега последният, четвърти аспект – лекуване. Ние забелязахме, че когато хора са били изложени на енергията от босненските пирамиди, хората забелязват незабавно облекчение или дори излекуване на здравословни проблеми.

Фокусирахме се върху три елемента. Първият – концентрация на негативни йони. Медицината знае, че негативните йони са добри за нашето тяло. Те изчистват атмосферата от прах, покачват нивото на кислород в кръвта ни и убиват вируси и бактерии. Средното количество в домовете ни е 100 негативни йони за кубичен сантиметър, в градовете – 400, в селата – 800, до реките – 1500, в планините – 3-4-5 000, а в тунелите на босненските пирамиди – 25 до 75 000. Очевидно някой е изграждал подземно лековито съоръжение.

Следващият елемент, който измерваме, е наличие на космична радиация. На повърхността на Земята ние сме изложени на голямо количство радиации от вселената. Някои от радиациите са с негативни последици за телата ни. В тунелите под босненските пирамиди ние не сме засичали вредни космически радиации.

Третият елемент е естествена радиоактивност. На много места по земята я има, в тунелите на босненските пирадими я няма. В момента, в който влезете в тези тунели, клетките на тялото ви просто вече нямат врагове и могат да се фокусират върху това да си вършат работата. А тя е именно да започнат регенеративен, самолекуващ процес. Освен това, пирамидалната енергия подобрява молекулярната структура на водата и храната, може да бъде използвана с комуникационни цели, може да отключи мозъчните ни способности, и дори може да повлияе обществото така, че да намали насилието. Очевидно пирамидалната енергия може да бъде ключът към по-щастливо бъдеще на човечеството.

Morkadis

Пирамидата на Слънцето е ориентирана на север, на 12 секунди девиация. Тази ориенация е много по-точна от тази на пирамидата в Гиза. Можете ли да обясните какво означава товаж – какво казва на нас, хората от модерния свят?
В хода на своите изследвания съм забелязал, че всички египетски пирамиди са ориентирани на север – космическия север. Великата Египетска пирамида има отклонение от космическия север от 0 грдуса и 2 минути. Държавният институт по геодезия в Сараево е измерил ориентацията на Босненска Пирамида на Слънцето, заключавайки, че тя наистина има възможно най-точната ориентация на планетата – с отклонение 0 градуса, 0 минути и 12 секунди.

Защо тази ориентация е важна? До преди нашата работа в Босна нито един археолог, египтолог или изследовател на пирамиди не е разбирал значението на ориентацията на пирамидите. Това е така, защото те никога не са използвали знанията от физиката върху пирамидите. Тези учени са наблюдавали пирамидите като структури, вместо като енергийни машини.

Ние знаем, че според Тесла, нашата планета е една огромна енергийна топка. И в тази топка постоянно има движение на енергии. Нашите тела също са енергийни топки, в тях също има движение на енергии. По отношение на Земята, най-силната ос е север – юг, а на второ място е изток – запад. И така, когато правиш пирамида с четири страни, и я ориентираш перфектно, движението на нашата планетарна енергия инициира движението вътре в пирамидата.

Има три енергийни потока, които могат да бъдат измерени. Първият е този, който минава през върха. Ние сме измерили този поток в Босненска Пирамида на Слънцето. Вторият е потокът вътре в пирамидата, който образува кръг. Ако сте изложени на този поток, той подобрява молекулната структура на тялото ви. Третият поток се състои от концентрични кръгове, които се движат близо до основата на пирамидата. Той влияе на селското стопанство и на обществото като цяло.

Стана ясно, че мегалитите, които се намират в лабиринта от тунели, излъчват енергия. Изследвали ли сте тази енергия и какво още можете да ни кажете за този феномен?
В тунелите намерихме блокове с различни размери. Анализирахме ги и се оказа, че са изкуствено изработени керамични блокове. Чрез георадар открихме, че вътре в тези блокове има кварцови кристали. А под тези блокове има потоци от подземни води. Знаем, че когато водата се движи, тя освобождава енергия. Тази енергия се удря в кварцовия кристал и го активира. Той е обграден от керамика, която резонира и това резониране генерира електро-магнетични полета, които могат да бъдат измерени с нашите научни инструменти.

Така че в тунелите, до керамичните блокове, ние измервахме две честоти на електро-магнетизъм. Първата е 7.83 херца, което е изключително ниска честота – в науката се нарича „резонансът на Шуман“. Втората честота е 28 кило херца – това е същата честота, която намираме и на върха на Босненска Пирамида на Слънцето. Изглежда пирамидата изсмуква цялото това електро-магнетично поле от тунелите и го увеличава, като то преминава през седем нива с коридори вътре в пирамидата, върти се и се изкачва.

Честотата от 7.83 херца е най-благоприятната за всички живи организми. До 1990 година нашата планета е резонирала на тази честота. Това е най-добрата честота за растения, животни, хора, най-добрата за нашите физически, психически и духовни способности.

И именно тази честота се излъчва от керамичните блокове в тунелите. Разбира се, те не генерират енергия от нищото. А съществува еднa сложнa система от естествени енергийни източници – движението на енергията, електричеството, желязна плоча, която генерира електро-магнетизъм, кварцовия кристал, който увеличава тези енергийни сили и накрая, съществуването на коридори, които също усилват силата на енергията. Още повече, тази енергия се движи през лабиринта от тунели и се изкачва нагоре по Пирамидата на Слънцето, захранвайки по този начин цялата Пирамида.

инфо: portal12.bg

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.