Пирамидите на Марс

Върху изображения на повърхността на Марс, получени от американския летателен апарат „Global Surveyer Orbiter“ могат да се забележат много пирамиди.

Те се намират в района на Сидония. Върху снимките, получени от космическите камери, ясно се виждат многобройни големи предмети с конусовидна и пирамидална форма, които приличат на египетските и мексиканските пирамиди.

Размерът им достига от десет до триста метра широчина на основата. Много от пирамидите са групирани в правилни линии, триъгълници и други геометрични фигури.

Според някои специалисти пирамидите са естествени образования на планетата Марс, но повечето мнения се свеждат до изкуствения произход на пирамидите. В противен случай те не биха били подредени в толкова правилни фигури.

Някои от пирамидите на Червената планета имат абсолютно правилни ръбове на равностранен триъгълник, а други представляват пресечен конус – точно като са били направени пирамидите на маите. Повърхността на горната им част е гладка, все едно е полирана.

Повърхността на пирамидите на Марс е абсолютно гладка. Но най-интересното в тях е, че в долната им част има отвори, които най-вероятно представляват входове.

Според проучванията е напълно възможно на Марс да е живеела цивилизация, чиито представители са посещавали нашата планета Земя. Това би могло да обясни еднаквия произход на пирамидите, които са открити в различни кътчета на нашата планета, както и еднаквата форма на нашите и марсианските пирамиди.

Известно е, че върху повърхността на Марс е забелязана отдавна мрежа от канали, които най-вероятно са били напоителни канали на древна цивилизация. Напълно възможно е марсианците да са посещавали многократно Земята, да са строили някои от пирамидите си тук, както и на своята планета, с някаква определена цел, която все още остава неизвестна.

източник: sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.