Погребват Стивън Хокинг до Нютон

стивън хокинг

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде погребан в Уестминстърското абатство. Така един от най-великите умове на нашето съвремие ще намери вечен покой до Нютон и Чарлз Дарвин.

Фактическото погребение на световноизвестния британски физик ще се състои на 31 март в Кеймбридж. Там Стивън Хокинг живя и преподава над 50 години.

По план прахът на Хокинг ще бъде положен в храма по-късно тази година. Това съобщи говорител на абатството. По този повод ще бъде отслужена специална литургия.

Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство до гроба на Исак Нютон. Преподобният Джон Хол, старшият свещеник на Уестминстър, заяви, че е напълно естествено останките на ученият да лежат редом до тези на други изтъкнати учени. Исак Нютон е бил погребан в абатството през 1727, а Чарлз Дарвин – през 1882 година.

Световноизвестния британски физик Стивън Хокинг се спомина миналата седмица на 76-годишна възраст. Той бе един от най-даровитите физици, въпреки че страдаше от тежкото заболяване амиотрофична латерална склероза.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Хокинг обясни какво трябва да си вземем, преселвайки се на друга планета

Най-стряскащите предсказания на Стивън Хокинг за бъдещето

Стивън Хокинг: Силният човек, който завинаги се гмурна във Вселената

Стивън Хокинг: Извънземни има, пазете се от тях!

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.