Поляк открил бункера на Хитлер, можел да оцелее години след атомна бомба

хитлер

Поляк твърди, че е открил бункера на Хитлер, където той трябвало да се скрие от атомна бомба, съобщи АП. Изследователят Кшиштоф Шпаковски събирал сведения в течение на десетки години – показания на очевидци, стари документи, резултати от изследвания на подземните пластове с помощта на радари и друга техника.

Според Шпаковски „ядреното убежище” на фюрера било част от подземни жп тунели и галерии, построени от нацистите около Валбжих в Полша. „Нацистите са построили цял подземен град в региона с площ от 200 хектара. Той е трябвало да позволи на близкото обкръжение на Хитлер да оцелее в течение на няколко години в случай на ядрена атака”, твърди Шпаковски.

Изследователят посочва, че новината за открития влак със злато на нацистите го е накарала да се реши да разкаже за находката си.

инфо: 24chasa.bg

Вижте още: 

ТАЙНА, ПАЗЕНА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ – АНГЕЛА МЕРКЕЛ Е ДЪЩЕРЯ НА ХИТЛЕР?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

 Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.