Почина Алън Бийн – четвъртият човек, стъпил на Луната

Алън Бийн

Американският астронавт Алън Бийн, който е четвъртият човек, стъпил на Луната, почина на 86-годишна възраст в болница, съобщи американската космическа агенция НАСА на сайта си.

Преди около две седмици Бийн се почувствал зле и бил приет в болница в Хюстън, щата Тексас. Не се съобщават причините за смъртта му, предаде БГНЕС.

Бийн бе избран за член на екипа астронавти през 1963 г. Преди това, той е служел като военен пилот. Стъпва на повърхността на Луната през ноември 1969 г. като член на екипажа на космическия кораб „Аполо – 12“. След това участва в още една космическа мисия като командир на „Скайлаб – 3“.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Дело на извънземни ли е тази постройка, запечатана на повърхността на Луната?!

Какво би станало ако Луната изчезне?

10 шокиращи признания от астронавти на NASA

Тайни документи разкриват, че СССР планирали да взривят атомна бомба на Луната

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.